3 филма за кошмарен октомври

Приготви се за ужасяващата ни селекция

0 коментара Сподели:

Вместо да ти пускаме филми за прехода от лятото към есента, директно скачаме напред във времето и този месец те подготвяме за самия му край – 31 октомври, Деня на Вси светии (и вси кошмари). Очакваме тези дни по кината да дойде и нещо прясно, с което да се стряскаш над добре осолените си пуканки, но междувременно на домашния екран може да завъртиш тези

три зловещи заглавия, които е твърде вероятно да си изпуснал.

The Green Inferno (2018)

Група еко активисти заминават за Перу, за да протестират срещу унищожаването на амазонските тропически гори. На връщане самолетът им се разбива в нищото и оцелелите се оказват плячка за племе с доста страховит вид. Още по-страшното обаче тепърва предстои, щом активистите осъзнават, че са в ръцете на канибали. Филмът на Илай Рот не е шедьовър в жанра, но това не значи, че си подготвен за някои от по-бруталните му сцени.

The Babadook (2014)

Докато се опитва да преодолее загубата на съпруга си, Амелия трябва да се бори и със страховете на малкия си син. Нещата загрубяват, когато за лека нощ двамата прочитат книга за чудовището Бабадук. След серия смущаващи събития, напълно в стила на всеки хорър, историята не е чак толкова плоска и предвидима. Виж сам какво ще разбереш накрая, защото, ако ти го сдъвчем отсега, само ще ти го развалим.

Mandy (2018)

Ред (Никълъс Кейдж) и Манди живеят кротко и влюбено в усамотена къща. Откачен лидер на култ обаче вижда момичето и решен да я има, праща своите „братя“ и „сестри“ след него. Оставен полумъртъв след отвличането, Ред тръгва по петите на култа с нула намерение да ни пести кървавите гледки. Филмът е толкова странен, психеделичен, абсурден и особен в стилистиката си, че ще се чудиш дали самият ти не си на наркотици, също като героите.

Виж и 7 sci-fi класики, които всеки трябва да е гледал

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *