5 курса, на които да се запишеш спрямо интересите си

Чудиш се как да запълниш времето си? Имаме няколко идеи за теб

0 коментара Сподели:

снимки: Стиляна Иванова, Night Shift Studio

Изкуството да усъвършенстваш себе си е изключително полезно умение, което през 2021 може да отвори много врати.

Знам, че предходното изречение звучи като някаква заучена фраза, но почакай – точно това сме го изпитали от личен опит.

2021 беше годината на себеусъвършенстването и понеже във всекидневието на редакторите думите се леят по-скоро писмено, отколкото вербално, записах се на курс по Creative Writing в платформата Udemy. Ето нещо, което исках да направя от много време! С портфолио от над 155 хиляди видеокурса уроците тук са разработени от експерти, а темпото и устройството, на което учиш, зависят изцяло от теб. Моето устройство във финалните етапи на курса беше MatePad 11 – новият таблет от Huawei дойде в редакцията за ревю и мисля, че нямаше как да се получи по-добре, защото успях да тествам в реални условия.

Едно е сигурно – новите технологии и неконвенционалните начини за учене вървят ръка за ръка. Ето защо

в следващите редове ти давам идеи кои са платформите с по-интересни курсове, на които можеш да се запишеш онлайн, и споделям впечатления от таблета –

наистина ли е по-удобно да учиш с него?

Първото впечатление, още преди да светне екранът, е факторът „преносимост“. В ежедневното препускане из градската джунгла да носиш дамска чанта, лаптоп, тефтер и химикалки, които винаги изпадат на дъното и никога не откриваш, е, меко казано, неудобно.

Ще се убедиш, че да носиш таблет, който е изцяло оборудван за работа, е много по-лесно. Екранът – 10.95 инча, предоставя нужната висока резолюция за кристално изображение. Можеш да обработваш снимки или видео, да рисуваш или да пишеш по него, да играеш игри или да гледаш филми за релакс.

Освен че ми помогна по време на курса и работата, ми даде възможност да видя огромната разлика между воденето на записки на хартия и удобството на таблета.

Една от най-яките функции е възможността да си водиш записки със стилус в Notepad-а на таблета. Ръкописният текст на английски може да се преобразува в дигитален, което се оказа изключително полезно. В началото постоянно търсех хвърчащи записки, а с таблета написаното от последните няколко видеоурока прилежно е подредено във файлове благодарение на тази функция. Тук правя уточнението, че функцията работи с английски, което в случая не е проблем, тъй като избраният от мен курс, а и повечето сертифицирани такива са именно на този език.

Извън курса мощността на MatePad 11 помогна и в работата.

В забързаната редакция трябва да можем да разчитаме на машинка, която може да multitask-ва също като нас.

На екрана могат да бъдат отваряни по няколко приложения наведнъж, което е изключително полезно.

В този ред на мисли със сигурност ни дойдоха още много идеи за това, какви занимания можеш да захванеш на него. От първо лице видяхме, че ще е много удобен, ако искаш да се запишеш на курс – за да си водиш подредени записки, докато вървят уроците ти, да свържеш другите си Huawei устройства и винаги да можеш да достъпиш файловете си.

Ако имаш нужда от вдъхновение, ето любимите ни сайтове, където те очакват следващите ти знания:

Udemy

С портфолио от  над 155 хиляди видеокурса Udemy ти предлага да развиеш уменията си в сфери, като Web Development, Data Science, JavaScript, както и по-креативни категории като Бизнес, Маркетинг и Крипто. Курсовете са разработени от експерти, а темпото и устройството, на което учиш, зависят изцяло от теб.

Skillshare

Любима на много хора платформа, Skillshare създава общности, в които хората се подкрепят и си помагат взаимно по пътя към по-обширни знания. Първият месец е безплатен, а таксата за Premium версията е по-малко от 5 лв. на месец, ако се запишеш за едногодишен план. Много повече от серия от видеа, всеки един курс в тази платформа ще обогати ежедневието ти.

Masterclass

Можеш ли да си представиш да учиш пеене с Christina Aguilera, актьорско майсторство със Samuel L. Jackson, танци с Kyle Hanagami, писане с David Mammet или Margaret Atwood? Благодарение на Masterclass това е напълно възможно. Можеш да си създадеш план за месеца, който да ти помага да не изоставаш и да се включиш в група от хора, която да те мотивира. Ние сме сложили няколко курса в количката и само чакаме края на работния ден, за да се потопим в нови знания.

Domestika

Тук дори небето не е лимитът. Фотография, илюстрация, бизнес, анимация, дизайн, калиграфия и всякакви видове артистични курсове те очакват на сайта им. Ако някога си попадал на рекламите, със сигурност ти е направило впечатление колко различни пътища можеш да поемеш. Курсовете са създадени от професионалисти в сферата си, можеш да гледаш видеата колкото пъти поискаш, за да не изпуснеш нещо, да задаваш въпроси и да получиш сертификат след всеки курс.

Coursera

Програмите в Coursera са свързани с големи корпорации и учебни заведения, което ти гарантира качествено съдържание. Курс по психология, подготвен от Yale? Специализация по графичен дизайн на California Institue of the Arts? Благодарение на платформата тези неща са съвсем достъпни. След изкаран курс или специализация ще можеш да включиш умението в CV-то си и да си уверен, че можеш да предложиш повече на бъдещ работодател. Какво чакаш?

Вдъхнови се от разговора ни с Ража Ел Мадхун

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *