Метеорни дни: 10 години на българска и международна сцена

Празнуваме 10-и рожден ден на експерименталната група с премиера на книгата им и програма от представления и дискусии

0 коментара Сподели:

"Метеор" – познати са ти от многобройните нестандартни представления и иновативни активности, около които събират и своите съмишленици, търсещи границите на възможното. Основните действащи лица в групата са Ани Васева, Боян Манчев и Леонид Йовчев.

Театър, философия и литература са само бегла част от асоциациите, които ни изникват, щом си помислим за проектите на "Метеор".

Определят се като група, работеща със сценични, визуални и текстови художествени и критически форми, изграждайки последователно своята радикална поетика – или представленията, които успяват да провокират интереса и любопитството ни. Абстрактният елемент е част от софийската градска сцена, а проектите им са винаги резултат от експерименталната дейност с текста и продуктивно критическо изследване на театралните техники. Смело населяват предела на физическите възможности и не се колебаят да рискуват, отивайки отвъд него.

Този месец празнуват десетилетие работа както на родната, така и на сцената в чужбина. Отбелязваме го с представянето на книгата „Метеор. Избрани театрални текстове“, в която са поместени текстове както на Ани Васева, така и на Боян Манчев, такива, които познаваш от любимите представления през годините и няколко непоставени текста – „Камъкът“ и „Вакханки“, както и „Изверги: Манифест за нечовешки театър“.

Подготвили са ни и интензивна програма, която да държи всеки метеорец в интерес от първия до последния ден. 

Откриващия спектакъл беше „Малдорор“ на 11 февруари, а в останалите дни до края на "метеорните дни" ще можеш да видиш „Убиецът и блудницата“, „ Тотална щета“, „Лъфкрафт“ и „Пътуване към ада“.

Премиерата на книгата ще бъде на 16 февруари, а за повече подробности следи събитието им във фейсбук.

Още за смелите, които търсят свободата!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *