Спаси бутилка вино, изпий я

6 идеи как да запазиш послевкуса на виното дори след като бутилката е пресушена

0 коментара Сподели:

 Истинските винени любители се наслаждават на виното не само през февруари, а целогодишно. Всяка бутилка вино притежава своя собствена и уникална душа, частица от която има как да запазим за себе си и след като течността свърши.

Бутилка вино = точилка за готвене
Неделна утрин. След парти. Магазините са затворени. Хапва ми се вкусна багета. Нямам уреди за разточване, но брашно, олио, захар, яйца, маслини, домати и всичко е точно!

С  празната бутилка вино за минути приготвям най-вкусния хляб, който съм месила. Така изкусно винените капки нахраниха и душата, и тялото.

Бутилка вино = разкошен свещник
В последните години все по-голямо внимание винопроизводителите обръщат на съдовете, в които ни предлагат тази божествена течност. Да оставим споровете за това, дали тапата или капачката запазват по-добре качествата на виното. Каквато и бутилка да сте си купили, можете да я използвате отново. Какво по-приятно след вкусната вечеря и пресушената бутилка да забучите в нея хубава свещ, която да продължи да топли атмосферата и сетивата. Гарантирам, че употребата на този ретро светилник ще ви отведе в един по-романтичен, изпълнен с вино свят.

Бутилка вино = дом за цветя
Със същия успех можете да превърнете бутилката от любимото бяло в хубава саксия или ваза, която да радва от перваза на прозореца и вас, и съседите. Разбира се, преди да засадите/потопите каквото и да било в дулото на виненото шише, добре е да измиете обилно стените, защото знаете златното правило – най-сложното при виното е умерената консумация и понякога дори и на цветята винената течност им идва в повече.

Бутилка вино = писмо
Да получиш писмо в бутилка вместо стандартна картичка е много яко. Да получиш и пълна бутилка с вино, придружена от картичка, също е приятно изживяване. Но посланията в бутилка носят със себе си една идея повече романтизъм и въжделения по отминали времена и нрави. Отскачането до света преди интернет ерата е чудесно намигване към вечността на живота. Обичан тренд при винените шишета е и графирането им с поезия. Ако пък вие сте авторът и  на стиховете, и на винената реколта, то този, който ви е вдъхновил, ще бъде двойно по-впечатлен. Ако обект за вдъхновение липсва, споко, виното винаги  е на масата.

Бутилка вино = игра
От векове е ясно, че във виното е истината, и именно то успява да разиграе дори и най-консервативните умове. Класическата игра на шише е удачна за всички възрасти, но ако  в компанията ви вече хората са на друга вълна и се чувствате, да не казваме, остарели, но поне една бъчва време отлежали, спокойно можете да си поиграете на дегустатори. Да, съвсем наистина. Няма нищо по-забавно от това преди домашното парти да заръчате на всеки гост да избере по бутилка хубаво вино, което грижливо да обгърне в хартия, за да не се виждат етикетът и видът му. След това завързвате очите на произволен доброволец жертва, той отпива, познава или не. Важното е да бъде забавно.

Така ще успеете да проучите кой от компанията притежава най-много винен опит и най-изтънчено небце.

Бутилка вино = бутилка вино
Най-приятното на виното е, когато не свършва. Защото много дейности освен любовта не само не са хубави без вино, а са дори невъзможни. Вечеря, среща, празник, винаги продължават по-приятно, когато са напоени от точната реколта. Постепенно българският потребител забравя за наливането и силно се е насочил към колекционирането. Пълни или празни, винените бутилки винаги има какво да разкажат, разположени върху шикозен рафт или в домашната изба. А за хората, които произвеждат вино, е истинско удоволствие да налеят от новата реколта в рециклирана бутилка, в която да се разстели нов живот, нов вкус и нови спомени. Виното е един от най-екологичните продукти и пластмасата определено е противопоказна. По този повод, каквато и съдба да сте избрали за поредната изпита винена бутилка, опитайте се да ѝ помогнете да продължи да носи наслада.

А ето къде можеш да изпиеш чаша хубаво вино, в компанията на любим човек, и то точно за деня на влюбените.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *