Дом с милион звезди: Цвети Митова

Научи за красотата на Северозападна България, спокойствието на духа и перфектната организация

0 коментара Сподели:

Ако разгледаш профила на Цвети Митова в Инстаграм, ще поискаш да бъдеш част от някое от кемпер приключенията на семейството ѝ. Признаваме си, че останахме във фийда ѝ по-дълго, отколкото планирахме, но не защото просто стоуквахме, а защото тук красивите кадри и полезната информация са в перфектен баланс. Но как от приключение животът на колела се превръща във всекидневие?

Тръгваме по следите на лайфстайла, за който мнозина мечтаят, за да разберем.

Какво те вдъхновява в природата на Северозападна България?

Спокойствието! Северозападът не е сред най-желаните и познати дестинации за много българи, заради което има прекрасни кътчета – непознати за масовите туристи, а аз и семейството ми търсим точно това. Уединение и спокойствие сред природата – тук всичко това е само на минути разстояние от дома ни.

Защо избрахте този начин на живот, така наречения caravanlife?

Ние сме семейство, което обича да е сред природата и най-вече сред дивото. Избираме места, на които няма много хора. Тази връзка с природата ни помага да израстваме, да се чувстваме в хармония, изпълнени с благодарност и любов. Още преди да закупим караваната, постоянно пътувахме с малка двуместна палатка, а след появата на Борис заменихме двуместната палатка с малко по-голяма. В един момент се сбъдна и мечтата ни да имаме каравана. Каравана, която реновирахме с много любов и в момента е нашият уютен дом на колела.

Как планирате пътешествията – демократично гласуване ли е?

Да! С половинката ми почти винаги сме на една вълна, четем си мислите и това ни позволява да вземем решение за следващата дестинация много бързо, понякога и спонтанно – от днес за утре!

Как успяваш да комбинираш работата с всички тези пътувания?

Правилна организация! Работата ми позволява да работя от разстояние. Обикновено си правя план в началото на всяка седмицата с всички задачи.

Ставам рано и докато пия кафето си сутрин по изгрев, успявам да свърша задачките за деня.

След това остатъкът от деня ми е свободен. В караванката си имам принтер и всичко необходимо за един мобилен офис!

Кои са твоите най-любими точки на картата?

В Северозападна България едни от най-любимите ни точки са Чипровският Балкан и районите около връх Копрен и връх Ком. Необятна природа и прекрасни гледки. След това са Родопите. Тяхната енергия е несравнима. Откакто миналата година прекарахме близо месец в Родопите, се влюбих още повече в тях. Посетихме ги през октомври – период, в който няма тълпи от хора и можеш да се насладиш на спокойствието и енергията им.

Как се запали по пътуванията? Помниш ли първия трип?

Разбира се, никога няма да забравя този момент! Не беше трип, а изкачване на връх – Ком. Беше през 2014 г. и никога преди това не бях правила преход до някой връх. В онзи етап от живота си изпитвах нужда от коренна промяна и нова посока. Изкачвайки се на върха, усетих толкова силен прилив на енергия, чувство, което до този момент не бях изпитвала. Душата ми беше открила пътя. На върха успях да „разтоваря“ много! Слизайки надолу, имах чувството, че летя, бях преродена и пречистена. От този момент нататък животът ми се промени!

Коя книга четеш в момента? Някой сериал, който да те е закачил пред екрана?

В интерес на истината от няколко месеца не чета нищо. Литературата, която най-често избирам, е свързана с личностно развитие. Оставям книгите сами да ме намерят. Сега усещам, че настъпва нов етап в живота ми, в развитието ми и може би и това е причината да не посягам към нищо конкретно. Не е летаргия! С годините се научих да следвам знаците в живота си, всичко около мен ми подсказва накъде да продължа и какво да избера!

Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Моден дизайнер. Едно от хобитата ми е да шия и още от много малка майсторях дрехи за куклите си. След това рисувах модели, създавах си колекции и си представях как ставам известен дизайнер. Като ученичка дори си купих машина. Много неща съм ушила и продължавам да го правя. Дизайнер не станах, но пък се чувствам удовлетворена, защото мога да пресъздам това, което е в главата ми, със собствените си ръце.

Как поддържаш тази страхотна форма? Наистина ли единствено с преходи в планината?

Да! Природата и преходите правят чудеса с човека. Или поне на мен така ми се отразяват. Също така тренирам у дома или навън с ластици и тежести, карам колело, тичам. Нещото, което лично за мен е много по-важно, е менталната грижа. Преди години тренирах много по-често, но все не успявах да се почувствам удовлетворена от себе си и от начина, по който изглеждам. Един ден започнах да обръщам много по-голямо внимание на тези мои чувства и мисли и повярвайте ми, започнах да се променям и физически. За мен красотата и начинът, по който изглежда един човек физически, е баланс между спорт, здравословно хранене и ментална грижа. Както се казва „здрав дух, здраво тяло“!

Да си пътешественик е състояние на духа. Каква е твоята философия?

Пътешествията за мен са начин да опозная себе си! Всяко пътуване, всеки покорен връх, всяка нова дестинация е среща с мен самата. Помагат ми да бъда по-осъзната, смирена, изпълнена с любов и благодарност!

Виж още: Към Септември през септември

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *