The Local: Иван Иванов

Той е виртуозен фризьор

0 коментара Сподели:
Иван Иванов

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Ако си гледал някое от онези видеа, в които едни хора влизат при фризьора с рошави и тъжни коси и си тръгват сияйни и тотално преобразени, знаем къде да потърсиш и за себе си подобен приказен ефект. Салонът на Иван Иванов – Life Hair Design, е на ул. „Неофит Рилски“ 51 и лично потвърждаваме, че оттам излизат прически, след които всеки се обръща. Иван прокарва пръсти през чужди коси от над 10 години. Кариерата му започва през 2008, когато се записва в елитната академия Vidal Sassoon в Лондон, а 6 месеца по-късно печели първите си клиенти с топла усмивка и внимание към най-малкия детайл. През ръцете му са минали хора от цял свят, а днес го питаме

кои са оръдията на труда, които му помагат да покорява сърца и на софийска земя.

Ножицата KOHO

Направена е от японски майстори и е ръчна изработка. 12 на брой са създателите на този красив инструмент, съчетаващ ефективност и удобство при работа. Първата си Koho загубих по много неприятен начин – откраднаха ми я заедно с раницата. Усещането да изгубиш толкова ценен инструмент е като да изгубиш част от ръката си. За щастие бързо намерих сегашната си Koho. Служи ми вярно вече 5 години!

Четката VESS

Нежна и издръжлива е. Често споделят, че се усеща приятен масаж, като работя с нея близо до скалпа. При всяко повдигане на част от косата с нея клиентите виждат и уменията, натрупани с дългогодишната ми кариера. Извитата подложка осигурява много естествено повдигане на корените, заради което всички форми на сушене са без усилие.

Гребенът

Гребенът е основна част от моята работа. Използвам един и същ вид, защото благодарение на дизайна успявам прецизно да разделям секциите. По време на подстригване, прецизността е нужна, а резултатът е в усмивките на моите клиенти! Цветовете са пастелни и създават допълнително настроение.

Мария Жекова: „Цял живот мечтая да се върна да живея близо до природата“

Пусни се в Tik Tok с нас.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *