5 стъпки към по-добрата работна среда

Кои са начините за създаване на правилна атмосфера в компанията

0 коментара Сподели:
poker stars

Позитивната работна среда е сред най-важните фактори, когато става дума за избор на компания – в това всички професионалисти са единодушни. Правилната атмосфера в екипа директно рефлектира върху продуктивността, а също и върху нивото на вътрешна удовлетвореност за всички в екипа. Това не е изненадващо – както знаем, най-добрият мед се произвежда от щастливи пчелички. Чудесен пример за работодател, който разбира добре нуждите на служителите си, е PokerStars, продуктова технологична компания, лидер в iGaming сектора, която обединява брандовете PokerStars, PokerStars Casino and PokerStars Sports. Този работодател предлага международна кариера в сфери като технологии, дигитален маркетинг и комуникация с клиенти. Фокус на компанията е развитието на служителите – всички те получават възможност за свободен достъп до обучения в предпочитани от тях сфери на дейност.

Един от начините за подобряване на работната среда, развивани от PokerStars, са комитети, които се самоуправляват от служителите в компанията. Тези активности помагат за изграждане на отборен дух като стъпките са лесни, забавни и приятни. Във въпросните организации може да се включи всеки служител на PokerStars, без значение от отдела и позицията – те не влияят върху функцията му в комитета. Тези занимания дават и възможност за работа с колеги от различните департаменти, съответно създават контакти и емоционални преживявания.

Ето няколко страхотни идеи за по-добра работна среда:

Социализация

The Social Committee на PokerStars се среща всяка седмица, като се грижи за планирането на най-разнообразни активности в компанията. Посветена на това да изгражда едни по-близки отношения между колегите, социалната комисия осигурява билети за спортни събития, тематични игри с награди, както и забавления като дегустации на вино, куизове и различни турнири.

Благотворителност

Винаги когато даваш, после получаваш – така работи кармата. Всеки има кауза, която усеща близка до сърцето си, а едно малко дарение често има огромно значение. Затова в PokerStars съществува The Charity Committeе във всеки офис на компанията. Комитетът подкрепя локални каузи, участва в благотворителни проекти, като подкрепя различни социални и обществени кампании.

Принадлежност

Да се създаде професионална среда, съставена от личности с различни култури, не е предизвикателство за PokerStars – компанията се гордее с факта, че всеки един служител е различен

Затова съществува Diversity, Inclusion and Belonging Committee, който демонстрира преимуществото на различните култури в екипа като има отражение при пол, раса, възраст, националност, език, акцент, религия, идеология, дори неврология. Въобще, всички теми и различния, с които хората се отличават или, в които се припознават. Никой в екипа не се чувства пренебрегнат, а напротив – всички са част от голямото семейство.

Запознай се с Радина, която е част от екипа.

Благосъстояние

Wellness Committee в PokerStars се грижи за цялостното благосъстояние на служителите, тяхното физическо и ментално здраве. Този комитет изпраща информационен бюлетин, организира предизвикателства за физическа активност и състезания, инициира уебинари и курсове по най-различни теми, сред които такива с практични съвети за баланс между работа и личен живот. Неслучайно уелнес е една от най-повтаряните думи напоследък – благосъстоянието е директно свързано с успехите на компанията.

Екологичност

Всяка модерна корпорация трябва да прави стъпки в посока да бъде възможно по-зелена, това е и главната цел на тематично нареченото Green Committee в PokerStars. Този комитет е посветен на създаване на природосъобразно мислене и еко навици в служителите с лесни за изпълнение стъпки, както и проекти в подкрепа на горите и природата, която ни заобикаля.

Искаш да си част от подобна работна среда? Може би ти си човекът, който точно сега търсят PokerStars!

Повече инфо за актуалните позиции и възможностите за работа в компанията, можеш да откриеш веднага на кариерния им уебсайт, ето тук.

Тук те запознаваме с Александра, която работи за тях
Пусни се в Tik Tok с нас.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *