Морските деликатеси в града

Местата, на които можеш да се насладиш на истински добра морска храна

0 коментара Сподели:

Отново поемаме по вълните на вкуса и хвърляме котва в най-добрите оазиси за морска храна в града. Менютата с качествени дарове от морето ни вълнуват като стари пиратски карти, а в чиниите ни акостират изкушаващи небцето лобстери, лангусти, миди и риби.

Оставяме следа от мидени черупки по пътя си към най-добрите ресторанти с морски деликатеси и риби в София, за да ни последваш!

BISMARCK FISH SOFIA

Морето е винаги добра идея, а през лятото мечтите ни са насочени все към него. Изгубени в дълбините на морската кухня, ние имаме нужда от пътеводител в това кулинарно приключение. Bismarck Fish Sofia ни изненадват с вкусни дарове от голямото синьо, които приготвят по свои рецепти. Морският свят се събира на едно място и без значение дали ще избереш скариди на плоча, откопод на скара или пържен сафрид, обещаваме ти, че няма да сгрешиш. Освен с морски дарове тук ни изненадват и с различни обедни предложения всеки ден.

Без колебание поръчваме сьомга на пара в цитрусов сос и ципура на плоча със зеленчукова салата, а всичко става още по-хубаво с пивка немска бира! Неизменна част от менюто са салатите, вкусните разядки и антипасти, които ни подаряват неповторима наслада още с първата хапка. Освен че можеш да опиташ главозамайващо вкусните им предложения на място, капитаните на борда ти дават опция да избереш риба от тяхната витрина, която да вземеш сурова или изпечена за вкъщи, без допълнително оскъпяване. 

пл.  „Славейков“ 9
0895 922 125
09:00 – 22:00

DA MASSIMO & FABIO

Верни на средиземноморския си почерк, Da Massimo & Fabio ни пренасят право на италианските крайбрежия. Уютният им двор е идеално място за вечеря с любим човек, а кулинарните шедьоври са дело на самия собственик Фабио и неговата майка – Мама Карла. Избираме тонарело от прясна паста с бели миди Телини, зехтин, лют пипер и лимон и в миг възкликваме – La vita e bella! 

ул. „Дякон Игнатий“ 19
088 945 4594
11:30 – 22:00

CRYSTAL BURGER & STEAK

Прохладните летни вечери са особено приятни, когато са споделени с любими хора в градината на Crystal Burger & Steak. Богатата винена листа перфектно кореспондира със спиращата дъха гледка към Витоша, която се открива пред очите ни, а лятото разкрива пълния си потенциал в чинията с октопод на барбекю със сотирани зеленчуци. Истинско блаженство! 

Околовръстен път 214, Sofia Ring Mall
088 919 5519
10:00 – 23:00

DA MASSIMO

Boungiorno от дома на Масимо, който ни предлага най-доброто от традиционната кухня на Умбрия и Тоскана, а когато говорим за морска храна, тук определено знаят как да те впечатлят. Избираме прясна бурата от Пулия с октопод на тиган, чери домати и черен трюфел върху канапе от рукола – неповторима симфония от вкусове! И всичко това приготвено от италиански готвачи.

бул. „Асен Йорданов“ 4
02 995 0574
12:00 – 22:00

CODE 39

Най-новата точка в гастро картата на София ни води право в сърцето на Италия! Всичко, което в Code 39 предлагат, е приготвено с подбрани висококачествени италиански продукти. Пренасяме се в сърцето на морето с лингуини с морски дарове – скариди, свежи калмари, октопод и миди, овкусени с доматен сос, а за да бъде удоволствието максимално, ти препоръчваме да комбинираш с чаша бяло вино от богатата им селекция!

ул. „Солунска“ 18
0888 898 122
10:00 – 00:00

EDO SUSHI

Неповторима селекция вкусни риби, богато суши меню и разнообразие от японски деликатеси – всичко това откриваме в Edo Sushi. Сьомга с терияки сос, поднесена с октопод и манго сос, ни отвежда в друго кулинарно измерение! Настаняваме се удобно и се наслаждаваме на неповторимото им тепаняки шоу – автентично приготвяне на храна от индонезиец точно пред очите ни. Обещаваме ти, че ще ти хареса! 

Околовръстен път 214, Sofia Ring Mall
0886 661 614
11:00 – 23:00

EDO SUSHI QUARTAL

Любимият вкус на далечна Япония вече можеш да откриеш и в Edo Sushi Quartal! Освен възможността да поръчаш любимите си азиатски изкушения за вкъщи, можеш да посетиш и новата им локация на място в Quartal Food Park. Ние избираме Тепаняки сет меню калмари и скариди с ойстер сос, което ни носи върховно гастро блаженство! 

Quartal Food Park
087 892 0100
11:30 – 22:00

INTRIGUE

Акостираме тук и се пренасяме директно в богатия морски свят на Средиземноморието. Каквото и да избереш от сезонното меню на Intrigue, те уверяваме, че няма да сгрешиш, но е задължително да опиташ филето от лаврак с тиквички, чери домат, рукола и лек зехтинов привкус! Разположен в сърцето на София, на метри от НДК, ресторантът безспорно е сред фаворитите ни за срещи след работа или дълги уикенд обеди! 

бул. „Витоша“ 102
0883 937 070
11:00 – 23:00

KUMBARE

Пътешествието в посоката на добрия вкус ни потапя в дълбините на средиземноморската кухня на Kumbare! Свободата на лятото е вплетена в богатото им меню, а морският вкус идва при нас под формата на паста с черноморски миди, скариди, крак от крап и доматен сос. Ресторантът разполага със 104 места за гости, а градината им е толкова приятна, че ни се иска да си поръчаме поне още една чаша узо!

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 2
0888 116 111
12:00 – 24:00

MEDITERRANEO

В разгара на лятото ти представяме нашия любимец, щом говорим за изкушаващи сетивата ястия от класическата средиземноморска кухня! Един от фаворитите в сезонното меню на Mediterraneo е плато от морски дарове с диви скариди, октопод и калмари, а в комбинация с бяло вино от страхотната им селекция ни носи истинска наслада. Зелената им градина е перфектна за споделени вечери с любими приятели! 

ул. „Оборище“ 9 Б
0886 644 402
12:00 – 00:00

LEO’S PASTA

Желанието ни за нови кулинарни приключения ни води в Leo‘s Pasta, където Лео Бианки ни посреща с голямо разнообразие прясна паста с неповторим вкус! Всичко тук се приготвя на място и със сезонни продукти, а ние се спираме на талиолини със сос Гамбери ин Падела с тигрови скариди, чери домати, доматена пасата, чесън, зехтин екстра върджин и магданоз. Buon appetito!

бул. „Черни връх“ 69
0877 772 244
12:00 – 22:00

NAMOOS

Какво по-хубаво от вкусна средиземноморска храна и интериор, който ни пренася право на райски гръцки остров?! Всичко това и красива лятна градина, подходяща за лежерен обяд или приятна вечеря, ни предлагат в Namoos. Избираме лаврак с гриловани чери домати, който перфектно си пасва с чаша хубаво бяло вино от тяхната богата селекция, и сякаш се пренасяме право на гръцкия бряг! 

ул. „Генерал Паренсов“ 11
0889 605 251
10:00 – 22:30

NAMOOS MAXI

Разположен в подножието на Витоша, ресторант Namoos е част от жилищния комплекс, чието име носи. Истинско пристанище на добрата гръцка и средиземноморска храна, на което акостираме с удоволствие и с поне сто бала вълнение! Опитваме плато с пикантни диви скариди, октопод в масло и билки – изключително кулинарно преживяване за всички сетива! 

бул. „Симеоновско шосе“ 110
0877 322 555
11:00 – 23:00

ROMA BENE

Летният ни дух ни води право към просторната тераса на Roma Bene, която е наш любим кулинарен понтон! Опит­ваме тяхното неповторимо филе от сьомга с хрупкава коричка от шамфъстък и неусетно отплаваме по вълните на автентичния италиански вкус! Добрата компания и ароматното вино са неотлъчна част от неповторимото изживяване, а зеленият простор пред очите ни спира дъха! 

Околовръстен път 214, Sofia Ring Mall
088 883 3166
12:00 – 00:00

UMAMI

Неповторимата японска градина сякаш ни пренася в оазис на спокойствието, а Umami вярват, че вкусът е усещане, и това личи от всяка майсторски приготвена чиния. Поръчваме сузуки робата стил, или иначе казано – филе лаврак, приготвено на японско барбекю – робата, което запазва вкусовите качества на всяко ястие, с неги мисо коричка и мус от сладък картоф. Вкус, който няма как да опишем – препоръчваме ти да опиташ! 

бул. „Джеймс Баучер“ 100
0884 804 040
10:00 – 24:00

VICTORIA

Вкусът на Средиземноморието гали небцето ни, докато се наслаждаваме на летните мигове в ресторант VICTORIA Цар Освободител. Типичното саганаки с овче сирене, запечени октопод, калмари и скариди в доматен сос в комбинация с авокадо, маслини, чесън и фокача с риган ни пренасят право в съседна Гърция! Прохладната им градина разполага и с външен суши бар, където храната се приготвя пред теб. 

бул. „Цар Освободител“ 7, Централен военен клуб
0888 393 077
11:00 – 23:00

ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ

На метри от жълтите павета, откриваме прекрасната градина на Градски легенди, които ни повеждат на кулинарно пътешествие във времето! Поръчваме сърф енд търф бургер с домашно приготвен брьош с жива закваска, кюфте от говеждо Блек Ангъс месо, зряло 21 дни, месо от кралски краб с домашно приготвен сос тартар и изпитваме неповторимо удоволствие, което си заслужава да опиташ и ти!

Градска градина Кристал,  ул. „Аксаков” 14
0879 255 555
11:00 – 00:00

Виж още: Кои са красивите гледки близо до София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *