3 неща, които да направиш по пътя за Гърция

Кои са най-интересните стъпки по маршрута София – Гърция

0 коментара Сподели:

Ходенето до Гърция е забавно, но само като крайна цел. Вече толкова пъти сме минавали по този маршрут, че ни се иска да съществуваше опция за телепортация. Все още не е изобретена, но опитите в Япония продължават. Докато магическото пренасяне от точка А до точка Б обаче стане факт, имаме по-добра идея – можеш да разнообразиш трипчето с тематична спирка според интересите.

Ето няколко идеи какво да направиш по пътя за Гърция:

Фоторазходка в Хераклея Синтика

Зад това мистично име се крие античен град, чиито руини са разположени в землището на село Рупите, община Петрич, върху южния склон и подножието на Джонков връх, част от вулканичното възвишение Кожух.

В древността градът е бил център на областта Синтика, населявана от едноименното тракийското племе,

възпято в творчеството на поетите Омир, Тукидид и Херодот. В съвремието това място е от типа, където можеш да запълниш социалните си мрежи със снимки за година напред – всяко ъгълче е толкова инстаграмабъл. Историята също зарежда и с познания.

Рафтинг по Кресненско дефиле

Така е, това не е типичната спирка по маршрута, но пък силните емоции са гарантирани. В рамките на час и половина – два по река Струма можеш да изминеш трасе с впечатляващата дължина от 12 км през пролетта и 8 км през лятото.

Рафтингът по река Струма предлага множество бързеи с различна трудност, а предварителна подготовка не е необходима –

всички в лодката минават на задължителен инструктаж. Няма нужда и от никаква екипировка – достатъчно е да си носите бански, фланелка и кърпа (които така или иначе са в багажа ви за Гърция).

Обиколка на LARGO Благоевград

LARGO Благоевград е най-големият търговски център в Югозападна България, разположен в сърцето на Града на младостта.

Невъзможно е да не забележиш точно тази сграда – стените са покрити със стилни и атрактивни LED светлини, а локацията е площад „България“ в квартал Вароша. Там, на разгърната площ от 5900 кв.м, този европейски като дух и излъчване мол впечатлява както с архитектурен дизайн, така и с разнообразие на обекти вътре – в LARGO се предлагат над 300 световноизвестни марки! И това не е всичко – има изобилие от места за забавления и ресторант, като в LARGO редовно се провеждат интересни ивенти, промоции и намаления.

Виж още: Кои са красивите гледки близо до София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *