Домът на слънцето – Katarzyna Estate

Тук създават вино, което завладява

0 коментара Сподели:

В подножието на Източните Родопи, където гроздето жадно пие от богатите слънчеви лъчи, а древната земя на траки, римляни и българи е събрала страстта на отминали времена и изкуството на винопроизводството ни очаква KATARZYNA ESTATE. Тук виното е емоция, преживяване и майсторство. Тук сетивата ни празнуват всяка ароматна глътка, а рецепторите ни безпогрешно разпознават изумително качество и перфекционизъм.

Да се потопим заедно в магията на KATARZYNA ESTATE!

Домът на слънцето

Само на километри от границата ни с Гърция и Турция, в прелестно див район с обагрени в зелено хълмове и гледки, спиращи дъха се намира избата на KATARZYNA ESTATE. Мястото не е избрано случайно – локацията е с най–продължително слънчево греене и умереноконтинентален климат, със силно средиземноморско влияние. Регионът се намира на една и съща географска ширина с някои от най-известните винени области в Европа, а тероарът на избата е тяхното голямо предимство с богато разнообразие от почви и надморската височина от 120 до 180 м.

Както споделя технологът им Мирослав Гинев – „Местността Бялата пръст, в землището на село Белица и село Лозен е изключително благоприятна за отглеждане на качествено грозде. Тук почвата е специфична, суха, песъчлива и добре дренирана, което позволява на лозата да заложи по-малко грозде и то да узрее отлично!“.

Магията на виното

KATARZYNA ESTATE притежава 7500 дка лозови масиви, като съотношението между червени и бели сортове е 70:30. От лозовите масиви с бяло грозде, най-голям дял има сортът Шардоне. Другите бели сортове са Совиньон блан, Семийон, Пино гри, Траминер, Вионие и Мускат. Червени сортове са Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Малбек, Темпранийо, Карменер, Рубин и Мавруд.

Избата е снабдена с най-високо технологично оборудване и е най-голямата българска изба, използваща метода на микро-винификация. От 2015 г. е факт и първата им реколта био вино. Обожаваме серията им THE ESTATE с пет чистосортови вина, позволяващи ни да усетим специфичните характеристики на гроздето и избата. За летния сезон препоръчваме техните изумителни LE ROUGE, LE ROSE и LE BLANC във впечатляващи френски бутилки, а за истински ценители изборът определено е високия им клас серии QUESTION MARK и ENCORE. Страхотната новина е, че вече е направена и първата копка за техния хотел. Хотелът ще се намира близо до винарната и освен впечатляващ комфорт за своите гости, ще ни предлага и множество ексклузивни събития.

Специално за хотела ще бъдат създадени и лимитирани серии вина, които ще може да опитате само тук.

KATARZYNA ESTATE има редица отличия от престижни конкурси, което поставя избата редом до най-известните винени тероари по света, а ние ви съветваме да се уверите на място защо тук създават вино, което завладява!

Тук сме събрали 50+ причини да обичаме слънцето

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *