Сезонните менюта на любимите ни ресторанти

Следваме тенденцията на ресторантите и техните мастършефове

0 коментара Сподели:

Пролетта сложи ръка върху чинията ни и в нея се разгърна изобилието на всички любими цветове и вкусове за сезона. Междувременно естественият ни часовник ни подсеща, че е време да променим режима си на хранене и да последваме тенденцията на ресторантите и техните мастършефове, които експериментират с авторски рецепти и сезонни продукти. Go Guide се отправя на любимия си тур – по следите на сезонните менюта!

Adella Ristorante Italiano

Когато италианският темперамент и гостоприемство се комбинират със сезонни продукти, менюто трябва да бъде опитано.

В Adella всяка седмица може да пробваш нова хапка от любимата Италия.

От пицата до десертите всичко е майсторски приготвено с автентични продукти,, характерни за сезона. През топлите месеци горещото сърце на шеф Габриеле ще те зарадва с прясна риба и морски дарове, апетитни аспержи и домашно gelato, разбира се.

ул. „Тинтява“ 15Г
0885 050 403

Constantinoff RestoBar

Шеф Сидония Радева дирижира умело кухнята на Constantinoff. Този сезон тя презентира четирите елемента! Устойчивостта на Земята, емоцията на Огъня, интуицията на Водата и диханието на Въздуха се балансират в ястия, които пресъздават природните стихии на вкус и текстура. Храната се приготвя по най-древни техники, а свинското жарено на дървени въглища с домашна лютеница събира вкуса на Огъня и Земята в една хапка.

бул. „Витоша“ 31-33
0885 266 566

Bismarck Fish Sofia

И замириса на море в София през пролетта! Любимото място хибрид Bismarck Fish ни посреща в приятелска атмо­сфера, без значение дали порим вълните на града, за да удостоим небцето си с деликатеси и напитки на място, или сме се настроили за домашни кулинарни подвизи. Bismarck ще те приветстват на борда, готови за плаване в най-дълбоки гастрономически води.

Сините бурета пред входа са пристанището, на което акостираме,

за да се насладим на различно морско меню всеки ден. Октопод, скариди, миди, различни видове риба и деликатеси като жабешки бутчета опитваме в компанията на точно подбрано вино или специално селектирани безалкохолни напитки. Неизменна част от менюто са салатите, гръцките разядки и антипасти, които ти пожелават попътен вятър в морето от вкусове още с първата хапка. Капитаните на борда ни очакват, за да задраскаме пазарския списък всеки път, когато мислим морско угощение. Те ще приготвят и прясната дива риба, която изберем да вземем за вкъщи, без допълнително оскъпяване.

пл. „Славейков“ 9
0895 922 125

Largo di Serdika

Новото меню на Largo di Serdika ни потапя в актуалните вкусове за пролет/лято 2021. Фокусът на вдъхновението е здравословна и полезна сезонна храна.

Тук може да опиташ и разбереш що е то су-вид.

Само леко подсказваме – метод на готвене, който запазва ценните качества на продуктите. Пиле в средиземноморски стил, Дъга от свинско бон филе на су-вид, Бананово тирамису и чия в кокосово мляко са част от най-новите фаворити в менюто.

бул. „Мария Луиза” 2
0888 332 222

Leo’s Pizza Il Rustico

Пролетния сезон посрещаме при Лео Бианки – събрал свежестта и енергията на най-добрите продукти, които да направят всяко парче или метър пица истински шедьовър. Историята зад любимия пица ресторант е достойна за роман, а вкусът винаги ни кара да се чувстваме като у дома си. Папа Бианки се грижи с размах да творим своята пица – класическа „Неаполитана“ или хрупкава безглутенова, с лимец или активен въглен – избираш ти.

ул. „Нарцис“ 58
0878 642 827

Leo’s Pasta

Тази пролет Лео Бианки сбъдва наша дългоочаквана мечта

– посреща ни с най-голямото разнообразие прясна паста с неповторим вкус.

В новия ресторант Leo’s Pasta избираме предпочитания от нас сос, хармонично балансиращ пресни сезонни продукти и подправки с емблематичния вкус на всяко ал италиано ястие, поднесено от Лео. Здравословна и винаги приготвена на място, прясната паста тук е създадена за слънчевите ни дни.

бул. „Черни връх“ 69
0877 772 244

Shades Of Red

Изискан дом за специалните ни поводи, Shades of Red е кулинарното сърце на Grand Hotel Sofia.

Пролетта посрещаме с обновеното им а ла карт меню в стил Аспержи и Агне.

Елегантно допълващо интернационалните им предложения е прочутото Царско меню, вдъхновено от традиционните български специалитети. Еталон за добрия вкус, с началото на сезона ти препоръчваме задушения им агнешки джолан, поднесен върху пресни картофи и билки.

ул. „Ген. Гурко“ 1
02 811 0930

Social Cafe

Social Cafe Bar and Kitchen – градският дом на всички модерни хибриди, и този сезон съчетава в себе си най-доброто сред забързания начин на живот. В центъра на вселената, а именно на пешеходната „Витошка“, те очаква разцъфналият облик на сошъл оазиса. Пролетта посрещаме със селекция висококачествено кафе, което ще стартира деня ти с градска енергия и свежест, но това далеч не е всичко. Освен съмишленици и дигитални номади тук се отбиват и всички почитатели на здравословната и вкусна кухня

– специално съобразена с богатствата на сезонните продукти.

Бизнес обяд или менюто, от което се нуждаеш след изтощителна тренировка – майсторите в кухнята знаят как да задоволят желания­та ти. Вечер пространството се преобразява, заблестявайки с космополитната атмосфера, която събира в центъра на столицата всички интересни лица. В топлите пролетни вечери те очакват много социални сбирки, които споделят любовта към добрите коктейлни миксове и добрите познанства.

бул. „Витоша“ 16
0876 767 647

Umami

Пролетно усещане завладява сетивата ни още щом прекрачим прага на японския кулинарен оазис на вкуса. Ресторант Umami Japanese Food and Garden ни посреща с автентична атмосфера в неповторимата си японска градина в сърцето на Hotel Marinela.

С настъпването на новия сезон суши майсторите обещават да отключат пред нас и петте сетива на вкуса.

Заслужилият претендент в категория Best Sushi Place в Go Food&Drinks Award 2020 ни отвежда на екзотично пътешествие в Страната на изгряващото слънце, където кулинарните магии стават достъпни и за нас. Богатството от вкусове представят винаги в неповторимия си авторски стил – препоръчваме ти да се насладиш на специалните им суши предложения, както и на новите вариации на любимия рамен, поке сьомга или тон и други. Доверяваме се на експериментаторския им дух, вдъхновен от Япония, и глезим небцето си с възхитителни ястия, приготвени на автентично японско барбекю – робата.

бул. „Джеймс Баучер“ 100
0884 804 040

Ако искаш да прекараш един дъждовен следобед в Ню Йорк…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *