Летните коктейли на софийските барове: представят барманите

Salute за барманите и баровете

0 коментара Сподели:

Когато през Сухия режим в САЩ започнали да изникват баровете тип speakeasy – тайни местенца, където да поръчаш нещо забранено, коктейлите били начинът да се замаскира лошият нелегален алкохол. Днес обаче нещата са наопаки. Коктейлът е пътят към скритите нюанси във вкуса на любимите ни напитки с градус. Лятото пък е моментът, в който добрите миксолози в града вадят нови идеи от шапките си.

Гмурни се в нашата селекция от летните им менюта.

Bar National

Жега и заряд – ако не можеш да намериш други две думи, с които да опишеш лятото, по-добре опитай с Bloody Mary от Вar National. Тук Атанас мик­сира топлината на летните вечери, искрящата диря на Персеидите, огнените залези след буря и косите на русалките даже! Горещ като юлски след­обед на цвят и изстуден като морски вълни в началото на лятото – Bloody Mary може и да не е първият коктейл, за който се сещаш, когато кажем „лято“, но може да бъде единственият, който да пиеш този сезон.

пл. „България“ 1
0886 552 240

Beach Bar

Мечтите за морска идилия в града се сбъдват на територията на Beach Bar. Тръпки на задоволство започват да бълбукат по кожата още докато наблюдаваме как Цветан забърква Creamy skin зад бара. В алкохолното небе от джин с дюли и фино шери ароматът на ванилия се издига до небцето ни на борда на нежни балончета сода. Свежестта в този коктейл ще отдадем на лимона, а удоволствието от всяка глътка – на бармана!

ул. „Г. С. Раковски“ 106
0889 588 886

The Cocktail Bar

Тропиците се пренасят на добре познатия паваж в центъра на София. Coco Amarillo от авторското меню на The Cocktail Bar освежава знойните мисли и им придава кокосов привкус. Този коктейл с текила Millagro кани всички екзотични дестинации у дома, докато мирисът на ванилия и леката пиперливост на чили предизвикват еуфория като от предстоящо пътуване. Странстването по ръба на чашата ни отвежда до свежи плантации с лимони и до специалното появяване на чушката.

ул. „Ангел Кънчев“ 9А
088 401 6644

Constantinoff

Диня, череши, босилек, отбрани билки от България и разно­образие от екзотични плодове – коктейлите на Constantinoff ни завъртат около оста си с внимателно селектирани сезонни съставки. Глобусът на вкусовете ни пренася до различни точки в България и света, а към някои от напитките тук поднасят храна, която завършва преживяването. Класически или авторски, напитките тук са вдъхновени от лятото, точно като този Constantinoff Platinum.

ул. „Витоша” 31-33
0885 266 566

Memento

Енергията на тропиците се завихря под яркия портокалов полумесец, изгряващ на върха на тази чаша. Май Тай в класически вариант е създаден, за да разгърне потенциала на различни видове ром, като ги миксира заедно. С натрошен лед и прясно изстискан цитрусов сок, този коктейл завърта линията на времето и превръща родната ул. „Раковски“ в „Холивуд Булевард“, LA някъде през 30-те.

ул. „Г. С. Раковски“ 106
Централен вход НДК
бул. „Витоша“ 32
ул „Шипка„ 48

NOMO

The Father се излива в чашата ти тихо, за да се превърне в първообраз на напитките, които ще ни задържат в града това лято. Разбъркан, не шейкнат, коктейлът обръща нагласи и задържа на бара всеки градски Джеймс Бонд, дръзнал да открие най-пивките коктейли на сезона. В чашата на NOMO лятото е наситено с вкусове и аромати, а The Father комбинира коняк Martell, абсент и сироп от бъз със симфония от лимон и Ангостура битер.

ул. „Генерал Гурко “ 19
0878 986 060

V Bar

Lucy’s Tears се леят от шейкъра на лятото, за да ни накарат да се разплачем… от щастие! Всеки знае, че джинът е любимата напитка на дългите дни, а във V Bar качват едно познато вкусово преживяване на следващото ниво. Тук Hendrick’s сяда на бара в компанията на Skinos и домашен сироп от краставица и копър. Тези три вкуса се обединяват и канят на танц върху небцето ни фреш от лимон и изненада – кларифициран йогурт!

ул. „Генерал Паренсов“ 13
0897 070 800

KEBA

Както лятото няма да бъде лято без бурите си, така и софийската бар сцена няма да бъде същата без КЕВА. В бара на „Раковски“ премахват всяко съмнение, че най-великото лято предстои, и сервират анасоново заоблачаване в чаша. Облак сауър завихря ракия анасонлийка от колекцията на „Бистра“ с ментов ликьор, фреш лайм и захарен сироп. Остава само да си пожелаем попътен вятър!

ул. „Г. С. Раковски“ 106
0878 633 505

Тук сме при едни градски легенди

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *