Сериали на седмицата: The White Lotus, How To Become A Tyrant и Girls5eva

Кои са новите заглавия с голям потенциал по стрийминг платформите

0 коментара Сподели:

Летните стрийминг забавления продължават с нови и нови сериали.

Ето няколко заглавия от последната седмица, които ни привлякоха със сюжет.

Тук са документална поредица за най-великите диктатори в историята How to Become a Tyrant; сатиричен поглед върху травъл индустрията в The White Lotus; и една тъжно-комедийна приказка за поп музиката Girls5eva.

How to Become a Tyrant

Поредната смазваща документалка напоследък е избрала за тема изследване на абсолютната власт – какви са обстоятелствата, водещи до тоталитарен режим, и как впоследствие диктаторите успяват да останат начело на своята държава.

За основа на поредицата е използван бестселърът на американския политолог Брус Буено де Мескита The Dictator's Handbook,

а сред историческите фигури, включени в епизодите, са печално известни личности като Садам Хюсеин, Адолф Хитлер, Ким Ир Сен и Муамар Кадафи. За удоволствие на зрителите пък всички истории са озвучени с гласа на Питър Динклидж, по-известен като Тирион Ланистър от Game of Thrones. Много по-интересен сериал от часовете по история, пълен с всичката важна информация по темата.

The White Lotus

Каква е реалността на мечтите, които туристическата индустрия продава? Този нов сериал разглежда една седмица в райско кътче в Хавай от всички ъгли – от туристите до обслужващия персонал, като тонът е сатиричен, а комедията доста тъжна, защото е истинска.

Зад привидната идилия се крият едни не толкова перфектни почиващи и далеч от щастлив персонал.

Минисериалът има 6 епизода, които спокойно гледаш на едно сядане – толкова те увлича историята, която приятно ескалира към края. В ролите са куп страхотни актьори, сред които блестят Кони Бритън и Александра Дадарио, а автор на поредицата е Майк Уайт, който преди години създаде подобния по тон Enlightened. Идеален сериал за туристическия сезон – без значение дали тъпееш на почивка, или си кисел в София.

Girls5eva

Класическите ситкоми са вече изчезващ жанр. Напоследък комедийните сериали са по-скоро лековати драми със сериозна доза хумор. В това отношение Girls5eva има едно приятно, класическо комедийно усещане, при това без да бъде ретро даже и за секунда. Историята се върти около едноименна гърл поп банда, която е заковала един хит през 1999, след което е забравена.

Изведнъж момичетата се оказват отново в класациите, след като трап артист семплира старото им парче.

И да, казват се 5eva, защото е повече от 4eva и са пет на брой. Когато решават да сформират наново бандата, за да се възползват от новата си слава, се сблъскват с няколко проблема – една от тях е станала домакиня, друга не изглежда вече като поп звезда, има и смъртни случаи. Следват серия от доста изтрещели, нелепи ситуации. Създателят на сериала Джеф Ричмънд е работил по 30 Rock и Unbreakable Kimmy Schmidt и честно казано се усеща като влияние. С други думи: забавлението е гарантирано.

Виж още: 13 неща, които да не правиш в Австралия

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *