Кратък наръчник за активна почивка: къде, какво и как

Готов ли си да предизвикаш всичките си сетива?

0 коментара Сподели:

Лятото идва със своето си настроение – навън, на свежо, на ново. И отново. Сякаш всички възможности да правиш каквото ти се прави са твои. И те са! Тук се включваме ние, за да ти предложим нещо по-различно от летния айляк, a именно превръщането му в активна почивка. Нашите приятели от Multisport предлагат вълнуващи възможности за

дни, изпълнени със спортен дъх, без значение от местоположението ти. 

Влюбени във водата

Магията на водата е безкрайна и вдъхновяваща. За щастие има начини да си по-близо до нея, направо в нея. Овладяването на вятъра е един от тях. Така те насочваме към уейка, сърфа и ветроходството.

Хоризонтите на уейка, можеш да откриваш най-спокойно в Хидропарк Казичене и Magicable на язовир Осиковица. Сърфът се нуждае от море и по този повод те пращаме на любимото ни Черноморие – на север Niki Surf Sport в Аспарухово и на юг – Akasha Surf School в Приморско и сърф училище „Нестинарка“. До ветроходството можеш да се докоснеш със специалното съдействие на Sail With Me – винаги насреща за разходка или ветроходен урок в яз. Искър.

Кайтът e пресечната точка на водата и въздуха, там балансът царува. За да започнеш, ти е нужна смелост и помни – ако плуваш спокойно и свободно в морето, то си се справил с едно от предизвикателствата, които този спорт отправя към теб. Естествено, добрата ти физическа форма би била страхотен плюс – ще се изморяваш по-малко, ще напредваш по-бързо и ще се предпазваш от травми.

Трудно е, но всяка минута труд си заслужава!

Имай предвид, че кайт без уроци е равносилно на опасност както за теб, така и за околните. За да овладееш 2 природни стихии, са ти нужни добри учители. Такива ще намериш пак на юг, и пак в Akasha Surf School в Приморско.

Леки като въздуха

За да се свържеш още по-добре с въздушното ти аз, пробвай въжените градини. Имаш няколко варианта, които да изследваш – X Challenge Park в Царево, Adventure Center в Боровец, Коколандия в София, х-л Сима в м. Беклемето и Еко хотел Здравец в Пловдивска област.

(Не)земни преживявания

Ако водата и въздуха не са твоите, рязко те връщаме на земята.

Стрелбата с лък е преживяване, което ще те зареди на 100% с адреналин. Можеш да тренираш фокуса си на спокойствие в х-л Изгрев, м. Чифлика. А ако искаш да погледнеш от по-високо, конната езда е добро решение. Конните бази „Дворене“, до Разлог, „Фанагория“ и „Долище“ до Варна и Wild Horse в с. Батулия те приветстват с отворени врати.

Дерзай на воля!

Мартин Михайлов за новия B:EAT на града.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *