Еко е новото секси на плажа тази година

5 essentials за морето с повече грижа за природата

0 коментара Сподели:

Екосъобразният начин на живот е избор. Избор, който всеки човек, който иска да почива на чисти плажове, да се наслаждава на реките ни без плуващи отпадъци и да не се притеснява от промените в метеорологичната обстановка, трябва да вземе. Осъзнатото пазаруване, особено за почивка, е малко по-специфично и може да затрудни тепърва навлизащите в sustainable движението. Ето защо се разровихме из собствения си списък за багаж и събрахме няколко предложения за по-екологични продукти, които можеш да използваш по време на лятната си почивка, разделени в няколко категории.

Започваме от първото нещо, което всеки слага в куфара:

Бански

Материята, от която се изработват банските костюми, в есенцията си е пластмаса. С всяко пране от нея се отделят влакна микропластмаса, които замърсяват световните океани и застрашават живота в тях. Технологиите все още не са напреднали достатъчно, че да ни предложат съвсем екологична алтернатива, но нашият избор е бански от рециклирани материали. Все повече брандове се обръщат към ресурса, който вече е използван, вместо да създават нов, и така затварят кръга на потребление. Освен това има невероятно стилни модели, които ще са ти верен спътник дълго време.

Бутилка за вода

Вместо на всеки час да търсиш магазинче, от което да си вземеш половинка вода, инвестирай в такава за многокатна употреба. Хидратацията, особено лятно време, е изключително важна. Като цяло всякакви помощници в отбягването на пластмасата за еднократна употреба могат да влязат тук – чаша за кафе, сламки, прибори или кутии за храна. Не е голяма философия, но ще спести на теб и планетата много. Можеш да избираш от всякакви материали – стъкло, стомана, рециклирана пластмаса…

Козметика

Можеш да вземеш малки количества от собствената си козметика, за да знаеш какво използваш, а и за да не опреш до малките пакетирани шампоани, сапуни и т.н., които ежегодно са виновни за купища боклук.

Грижата за след слънце и репелентът също са неотлъчно с нас,

а за тях има все повече варианти за лосиони и спрейове с изчистен състав и опаковка без пластмаса. Отбий се в магазина, на който се доверяваш за по-екологични алтернативи на козметични продукти, и питай смело.

Слънцезащита

Несъмнено един от най-важните продукти през лятото, а и не само е слънцезащитата. В мрежата можеш да се натъкнеш на всякакви домашно забъркани конкокции от кокосово, малиново, какаово и всякакво масло, обогатени с бляскави частици и етерични масла. Тук обаче не бихме препоръчали да се доверяваш на самоделните трикове, защото не всяка слънцезащита е безопасна за кожата ти. За да сме сигурни, че предпазваме себе си и природата, се доверяваме на Avene.

Разработени с дерматолози, слънцезащитните продукти на Avene предлагат нова ултра широкоспектърна слънцезащита, включваща UVB– къси,UVA– дълги, иUVAлъчи, както и високоенергийната видима синя светлина. Нов слънцезащитен филтър е много рядко явление, тъй като  за последните 20 години само един такъв е бил създаден.

Oт Avene предлагат TriAsorB, който за пръв път покрива високоенергийната видима синя светлина.

Друга важна подробност за него е, че няма токсично действие върху околната среда. Брандът осъзнава въздействието на слънцезащитните продукти върху околната среда и се обръща към Океаноложката лаборатория в Банюлс-сюр-Мер, за да оценят дали новата система TriAsorBе отговорна за морското биоразнообразие. Коралите, фитопланктонът и зоопланктонът са в безопасност. От 2016 пък са партньори на PUR Project,които се занимават с дългосрочното възстановяване и екозащитата на морската екосистема в Индонезия. Целите им за 2021 включват засаждането на 6120 корала, 6000 мангрови дървета и освобождаване на океана от 80 тона отпадъци.

Кърпа за плаж

Къде отиваш въобще, ако не сложиш плажната кърпа в багажа? Вярно е, че най-устойчивата придобивка е тази, която вече имаме, но ако си на лов за нов спътник в плажните приключения, ти препоръчваме да избереш такава от натурални материи.

Връщаме се на микропластмасата, която се отделя при всяко пране на синтетичните такива. Има чудесни български брандове, които произвеждат доста тренди предложения при справедливи условия на труд.

И ето, багажът ти е с поне 5 продукта по-екосъобразен, без да жертваш удобство, качество или безопасността на кожата си!

Тук ти даваме идеи за освежаващи напитки, които да пробваш това лято.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *