Ще стане ли Созопол новият Слънчев бряг?

През новия сезон чалга апокалипсис грози Аполония

0 коментара Сподели:

Созопол се очертава като новата парти столица на Черноморието. Това е последна стъпка на една тенденция през последните години, рязко различна от титлата „Най-романтичен морски курорт“, която в предишни периоди градът гордо носеше.

От антични времена до наши дни това е локация, смятана за сакрална,

оттам идва и огромният брой манастири в района. Също доскоро предпочитано място за почивка на интелектуалци, хора на изкуството и прочие софистицирани ценители. Смело можем да заявим, че тази глава в хилядолетната история на града е затворена завинаги. Моделът, който наблюдавахме в Слънчев бряг, сега се пренася в Созопол, като стъпките са няколко: презастрояване, бетонизация и чалгаризиране с финална фаза изоставяне и преместване на купона някъде по на юг.

През последните няколко години Градина се превърна от куул къмпинг в изпитателна площадка за ексцесии и експлозии. Всички знаем къде започна и свърши всичко. Няма да посочваме, те си знаят кои са. Има англицизъм за мръсно, игра на думи и локация на курорта в заглавието. Сега Градина даже вече е нещо като ВИП-ът на Созополис. Затова пък някогашната пълна пънкария, позната като къмпинг Смокиня, е на път да се превърне в космодрум за най-смелите изстрелвания, познати на човечеството. Нов мегаклуб с капацитет 2000 души обещава да качи партито там, където заслужава да бъде – на следващо ниво.

Прогресът в повечето случаи е нещо, което всички трябва да приемем.

Обикновено новите неща са по-добри от старите. Но не и в случаи, когато се унищожава един от последните по-малко покварени от модерните тенденции полуострови на нормалността в родното море.

Така стоят нещата в България – всеки оазис е на една крачка разстояние от това да се превърне в О‘Азис. Созопол ще оцелее и при това предизвикателство, макар че просто вече няма да отговаря на името Град на спасението, нито пък ще бъде еталон за красота. Очаквайте изпаднали трещялки по плаж Хармани и целонощни дискотечни звуци с преобладаващи зурни. Просто си спомнете, че някога Слънчев бряг е приличал на Монте Карло, а не на Люлин и сега направете аналогията със Созопол. Тъжно е, но понякога животът е такъв. Поне ще ни останат старите снимки и спомените.

Тук събрахме цели 10 важни съвета, ако това лято си решил да ходиш на фестивал

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *