Няколко трика, за да не личи, че не разбираш от футбол

Защото не можеш да не си фен в разгара на Европейското първенство

0 коментара Сподели:

Всички недокоснати от футбола това лято ще се изправят пред огромен, реален проблем – Европейското първенство 2021 и цялата истерия покрай него. За да имаш адекватен социален живот и да сведеш пораженията по имиджа до минимум, тук ще откриеш няколко практични съвета как да симулираш елементарна адекватност.

Ето няколко работещи трикчета, за да не личи, че нищо не разбираш от мачове:

Футболът е религия, в която е напълно възможно да не си покръстен. Приема се, че всички мъже, а вече и жени на Балканите са закърмени с ФИФА термини и първата им дума не е била „мама“, а „Гол!“. Има и такива обаче, за които най-великата игра на света е минала напълно извън полезрението и далеч от слуховите възприятия – с други думи над главите и покрай ушите.

Направил си вече първата, най-важна и решителна крачка – осъзнал си проблема. Освен това четеш тази статия, което ти гарантира, че ще покриеш едно солидно начално ниво.

Нека започнем с основите: 11 играчи на терен се изправят срещу противниковия отбор в опит да вкарат топка във вратата. Да, няма дръжка, няма ключалка и шпионка, но е врата. Не може да ѝ викаш примерно П-образния корниз.

Футбол се играе с крака, тяло, глава, но не и с ръце – също като казачок.

Единствено вратарят има право да докосва топка с ръце. И Марадона. Това е шега за гола Ръката на Бога, по-добре не я използвай.

Актьорското майсторство е най-важната суперсила при създаването на заблуда, т.е. ако се преструваш, че гледаш мача, трябва да излъчваш искрен интерес. Не тялото да е застинало в поза гледане на часовника, а лицето да казва: „Аре да се свършва вече бе, братче!“. Във футбола интересните ситуации се случват пред вратата, затова не е подходящ момент да отидеш до тоалетната преди дузпа или пряк свободен удар.

Също правилно използвани фрази могат да прикрият, че си лаик. Например, когато някой играч подкара топка към вратата, можеш да изкрещиш „Пресечи, бе!“. 9 от 10 пъти ще си прав, сякаш знаеш за какво говориш. Внимавай само да не е полувреме.

Полезно правило е концепцията за „засада“. В общи линии засада означава, че футболист в нападение не може бъде по-близо до вратата от останалите, като вратарят не се брои. Обикновено всички крещят „Засада!“, така че само трябва да се включиш

– като припяване в бара е, внимавай да не извиеш глас в грешния момент.

Примерно по време на полувреме.

Има няколко универсални истини, които можеш да крещиш по всяко време, и една от тях е „Роналдо разцепва!“, защото обикновено Роналдо разцепва. В тази графа е и „Значи… Меси си е Меси!“ или „Това Меси щеше да го вкара!“. Меси успява да реализира огромна част от всички пасове, така че когато е вярно – истина е! Освен ако в случая Меси не е от другия отбор или не е полувреме. И да объркаш екипите, не се притеснявай – случва се и на най-добрите. Даже понякога на собственици на клубове със собствения им отбор.

Ако мислиш, че всичко дотук е прекалено сложно, винаги имаш солидна опция Б, която за България даже си е план без грешка: викай неща за майки, лели и наклонностите на съдията. Възможно най-общо и абстрактно – така всеки ще го разбере по негов си начин.

Тук събрахме 50+ причини да обичаш слънцето

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *