Книгите са живи само тогава, когато се четат

Събираме 2021 нови книги за библиотеките през 2021

0 коментара Сподели:

Етюд-и-те на София

Имаш нови детски книги, съвременна българска литература и нови издания, издадени през последните 10 години, които си прочел, прелистил и забравил на някоя полица?

Имаме идея какво да направиш с тях!

Говорим за кампанията, която Сдружение за градски читални и читАлнЯта в Градската градина на София провеждат за четвърта поредна година, а именно – дарителско предизвикателство към всички, които обичат да четат. Всеки, който иска, може да дари книги, които ще бъдат препратени към различни читалищни, училищни, общински и регионални библиотеки в цялата страна.

Кампанията стартира в уикенда преди 24 май, като целта е в следващия един месец да бъдат събрани поне 2021 книги. В замяна на дарените книги всеки ще получи и безплатна читателска карта за читАлнЯта.

Чудиш се как да дариш?

Прехвърли това, което имаш вкъщи, избери тези, на които искаш да вдъхнеш нов живот (единственото условие е да са в добро физическо състояние), и ги занеси на място в читАлнЯта в Градската градина на София от 10 до 20 часа всеки ден. В замяна на дарените книги всеки ще получи и безплатна читателска карта за читАлнЯта.

читАлнЯта организира събирането на книги за български библиотеки за поредна година. Общият брой от 2015 до сега е над 27 хиляди, а миналата година събраните и изпратени книги бяха 5181.

Е, може би 2020 не беше изцяло лоша – 62 регионални, общински, читалищни и училищни библиотеки във всички краища на страната получиха помощ!

Покрай пандемичната обстановка тази година времето около Нова година не бе оцветено от тяхната инициатива, но времето около 24 май ни се струва даже по-подходящо. Да се обърнем към тези важни предмети, да им отдадем нужното внимание и да ги предадем напред, където да просветлят следващите умове. 

Повече подробности за дарителската кампания може да откриеш тук –Да съберем 2021 нови книги за библиотеките по повод 24 май 2021 г.

Отчет за кампанията за 2020 г.можешда разгледаш тук, а също и тук.

Тук ти представяме 5 нови български заглавия, в които да забиеш нос

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *