В София през уикенда: 2 – 5 март

Размерът има значение, особено когато говорим за този на уикенда

0 коментара Сподели:

Дългият уикенд е тук за дълго излежаване в леглото, дълги разговори на патриотична тематика и дълги размисли на всяка друга. Ако патриотизмът те е задържал в страната, ето какви можеш да ги вършиш поне на софийска територия. 

THE BOHEMIAN SOFIA TOUR
СЪБОТА, 16.00 – 18.00 @ АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ

Двучасов тур за опознаване на София е всичко, което ти трябва, за да я обичаш. Мислиш, че я познаваш? Включи се, за да повериш. Гидовете ще бъдат един българин, който явно я обича, и един американец от Вашингтон, дошъл да учи българска история и поостанал вече няколко години. Виктор и Ерик ще те разходят, докато ти разказват вълнуващи истории и ти показват твоя град през друга призма. Хвърли око (или по-добре ухо) на подкаста на Ерик, посветен на българска история, на английски език тук – https://www.facebook.com/bghistorypodcast/

SOUND TALKS 2
СЪБОТА, 16.00 – 20.00 @ ПЕТЪК

Най-обичаният софийски бар ще е домакин на второто издание на Sound Talks. Ако искаш да се гмурнеш в продуцентски води, да разбереш как се озвучава добре малко пространство и да разкриеш други подобни загадки за човечеството, ще ти помогнат все вещи в занаята – Николай Георгиев, дългогодишен преподавател по тонрежисура в SAE London, и Боян Ангелов – композитор/продуцент от София от над 10 години.

ГРАДСКО ГРАДИНАРСТВО ЗА НАЧИНАЕЩИ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 10.30 – 13.00 или 14.00 – 16.30 @ МАЛКИТЕ ПЕТ COWORKING SPACE

Next Door Fair ще те научат как да отглеждаш храна в градски условия. Чудиш се как да направиш разсад за любими подправки, зеленчуци, люти чушки? И да не се чудиш, все ще дойде този момент в живота, в който ще ти се иска да ядеш нещо чисто. Е, тогава, точно в този миг, тази информация ще е ценен актив. Освен това ще разбереш защо трябва да ядеш люто, как да използваш различните подправки според свойствата им, какво е градско компостиране и как да го извършваш в двора или в дома. Ще гостува още Ясен от Ботаническа градина "Борика", за да разкаже как е създал своята градина.

СКАНДИНАВСКА КУХНЯ
ПОНЕДЕЛНИК, 19.00 – 21.00 @ FOOD CONECTION

Какво по-добро да излезе от един понеделник от домашно приготвена скандинавска кухня. Ще можеш да приготвиш традиционна шведска вечеря и да разбереш какви кулинарни тайни пазят викингите. Räkpaj звучи като шкафче от IKEA, но не – това е скариден пай. Kladdkaka пък е засукан (или просто шведски) начин да наречеш шоколадов десерт. Там сме от любопитство и от любов към все скандинавски неща – като хюга например. 

SUSHI MONDAY
ПОНЕДЕЛНИК, 19.30 – 22.30 @ BAR ME

Ако храната я предпочиташ сготвена от някой друг и на корем – Sushi Monday е за теб. За симпатягите от Shushi Friends няма празници, няма делници, има хосомаки, сашими и нигири. Суши на корем и коктейли – чуден начин да кикстартнеш къса седмица в края на дългия уикенд. 

Посети Sofia Ring Mall и виж новите модни предложения.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *