Музика от пустинята на Калифорния

IAMX с премиера на видеото за Stardust – първото парче от Alive in New Light

0 коментара Сподели:

Днес е премиерата на новото видео към песента Stardust на визуалния провокатор IAMX (Chris Corner). Ефектното и драматично видео към първата песен от последния му албум Alive in New Light може да видиш ексклузивно при нас. То е със специалното участие на татуистката и същинска кралица на грима Kat Vond D., както и с бандата на артиста в пълния ѝ състав. 

     

Stardust е откриващото парче, което описва цялостното настроение на албума, както и по-дълбокото му значение.

Заглавието на песента символизира издигането от пепелта, точно както артистът се преражда след дългия период на депресия. Звученето на Stardust наподобява това на Personal Jesus от Depeche Mode и само по себе си придава  ново значение на алтернативната електроника, за което спомагат величествените вокали на IAMX, както и нежният и мистичен глас на Kat Von D. 

Артистичното видео към Stardust е режисирано от самия IAMX, който прекарва месеци в експериментиране със светлини, огледала и различни техники за камера в таванско помещение в L.A. Резултатът определено показва влечението на артиста към визуалното изкуство и пърформанса, който твърди, че не е имал „ясна концепция“, а по-скоро „нарежда парчетата като на пъзел“. 

Бруталност, фетишизъм, красота, освобождаване и ново начало са само някои от темите, засегнати в песента и видеото към нея.

Провокативният клип на песента, който улавя настроението на сингъла, можете да видите единствено тук.

Нецензурираната версия на клипа ще дебютира през следващата седмица в Playboy.com. 

За IAMX

Chris Corner е съосновател на трип-хоп групата от 1990-а Sneaker Pimps, който по-късно се превръща в ексцентричния IAMX. От момче от малкия град той става международна поп звезда през 1990-а, а в днешно време е създател на изкуство, което напълно разрушава представите за пол и жанр. През годините преминава през всевъзможни жанрове като електронен рок, денс музика, емоционални балади и дори песни, повлияни от бурлеската. Поразителният и широкообхватен глас на Corner, както и уменията му за програмиране на звуци придават уникалното звучене на IAMX.

Повече информация за IAMX на:

www.IAMXmusic.com    
www.facebook.com/IAMXofficial    
https://twitter.com/IAMX 

За Alive in New Light

На 2 февруари 2018 Chris Corner, познат със сценичното име IAMX, издаде дългоочакваното си LP Alive in New Light. След крайните емоционални състояния, които дават своя отпечатък върху последните му два албума, той се завръща, за да отпразнува напускането на демоните, които са го измъчвали. Проектът е едновременно „благодаря“ към феновете, но също така и покана за следващата фаза от опияняващото пътешествие на артиста към неговото самооткриване. Alive in New Light е записан, изпълнен и миксиран от Corner в пустинята на Калифорния, в каравана с изглед към планината, където артистът успява да обърне внимание на детайлите, потопен в тишината. 

Албумът Alive in New Light е достъпен в:

MusicGlue  iTunes  Spotify 

Ето го и новия клип на Odd Crew.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *