В София през уикенда: 17 – 18 март

Какво довлече котката, пардон… уикенда?

0 коментара Сподели:

София Филм Фест прави уикенда вълнуващ с филми, които трудно можеш да намериш и гледаш по друго време. Около кино програмата намести по едно уиски за Свети Патрик и още няколко малки удоволствия, които правят живота голям.

WHISKEY AND BEER PAIRING – ST. PATRICK’S PRE DRINKS
ПЕТЪК, 19.00 @ VITAMIN B

Vitamin B и Jameson ще ти докарат много щастие, защото петъчно ще се обединят, за да миксират в чест на Свети Патрик стаут и Jameson Caskmates Stout Edition. Уискито е отлежавало в бъчви, в които преди това е ферментирал ирландски стаут, което пък е причината двете да се връзват толкова добре. Отбий се да опиташ, ако си любопитен, или просто да не обидиш Свети Патрик.

ПОТАПЯНЕ
СЪБОТА, 19.00 @ Малкото НДК (SIFF)

Това е новият филм на Вим Вендерс с Алисия Викандер. Ако още на първото изречение не си купил кенче (с билет), то нещо не е наред. Иначе „Потапяне“ е любовна история, в която главните герои се влюбват почти “насила”, но скоро след това се оказва, че са срещнали любовта на живота си. Тайни служби, мисия в Сомалия, биоматематика, не сме сигурни точно как се поддържа връзка с такава ситуация и затова отиваме да видим как Вендерс го е измислил. Ей така, ако някой път ни се наложи.

3 YEARS THE SUNDAY BUNCH
НЕДЕЛЯ, 14.00 @ GENERATOR, 20 ЛВ.

На този брънч няма авокадо тост, но пък музиката е вкусна. Дневното парти започва в 14.00 и продължава до полунощ, а зад пулта ще са DeWalta, Kyosev, Svet и Anton Pau. Събитието ще се стриймва във Facebook, но за да си част от него наистина, а не да рефрешваш браузъра и да си казваш “ех, защо не отидох”, планирай отсега и се включвай в рождения ден на тази приятна парти концепция.

COFFEE + SWEET WEEKEND
НЕДЕЛЯ, 11.00 – 17.00 @ DREKKA

Lu Bakery гостува на Drekka, за да могат заедно да ти предложат всичко, от което имаш нужда в неделя. Можеш да грабнеш кафе и сладкиши to go или пък да се порадваш на приятното пространство на Drekka и да си пиеш и похапваш на мраморната маса. Мястото традиционно събира все хора, с които да размениш по приказка-две, така че започни лежерната си неделя именно там.

НЕДЕЛЕН КЪСЕН ОБЯД
НЕДЕЛЯ, 12.00 @ КРЪГ

От обяд до 18.00 можеш да се отбиeш в „Кръг“ за едно от най-вълнуващите неделни похапвания, които София предлага. Продуктите са локални и приготвени по начин, който много вероятно не си опитвал досега. Не сме сигурни какво прави храната в „Кръг“ така вкусна, но с кеф се връщаме отново и отново на „Шейново“.

А един друг уикенд, малко по-напред във времето, ще започне така…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *