5 неща, които научихме за бирата и бургерите

На Go Taste Experience vol. 2

0 коментара Сподели:

Go Taste Experience vol 2 се наля по ръба на доброто ни настроение и свърши бързо като хладна бира в наскоро раззеленил се градски парк. Хубавото е, че винаги можем да гледаме събитието в YouTube, а пък храната, която опитахме тогава можем да поръчаме с безкомпромисната доставка на Takeaway.com, които бяха наши верни партньори в това начинание.

Винаги гледай пяната на бирата

Ако искаш да разбереш повече за бирата – обърни внимание на пяната.

Тя е като очите на човек – прозорецът към душата на една бира. Хубавата бира образува плътна пяна, която се задържа по стените на чашата дори след отпиване. Това означава, че бирата е направена добре и от истински съставки.

Бира се налива под наклон от 45 градуса

А след достигана на една трета от чашата, изправяме и започваме да наливаме съдържанието в центъра на чашата, което води до разпенване. Да, за да усетим пълното удоволствие от вкусовете на бирата, трябва да получим и пяна.

Да сглобиш бургер не е толкова просто, колкото изглежда

Дори на всички да ни се струва отстрани, че сглобяването на бургери е нещо средно между детска игра и супер елементарен тест за моторно-двигателни умения, всъщност сглобяването на бургери изисква бързина и по-важното – знание кой продукт след кой следва.

И никога, никога не забравяйте, че мажем със сос и двете хлебчета!

Явлението Крафт бира идва от Щатите

Крафт бирите се правят от малка група хора, като обикновено собственик е един от тях. Също като четирите вида бира, които опитахме на Go Taste Experience vol. 2 –всички те са направени в България с малък персонал от около 3-4 души.

Все пак е по-добре да си поръчаш бургери, отколкото да се опитваш сам

Да избереш правилното месо е ключово за вкусния бургер. Освен това, както казахме – сглобяването също не е проста задача. Затова едно е сигурно, по-добре да оставим бургерите в ръцете на професионалистите, за да имаме възможно най-добрия вкус върху собственото си небце.

10 степени на локдаун носталгията

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *