Мира Лазарова: за битките, победите и тостовете

Инстинктите ни на жени и особено на майки не позволяват да се предаваме.

0 коментара Сподели:

Да бъдеш жена е велико! И въпреки че това твърдение няма нужда от доказателство, в поредица от 8 видеа заедно с Moët & Chandon ще те срещнем с 8 дами, които въплъщават идеята зад красотата на женствеността. През март те срещаме с Мила Михова, Мира Лазарова, Пламена Гиргинова, Диана Великова, Марта Петкова, Мария Каракушева, Мария Гальова и Гери Турийска, които говорят за милите жестове и спомени, жените, които ги вдъхновяват, без какво не може една жена, предимствата на нежния пол, в какво се изразява женствеността. Вдигаме тост за тях, личните им победи и всички жени, които днес блестят!

Женствеността се изразява в мекотата, казва Мира Лазарова, която познаваме като безупречен професионалист от света на журналистиката и медиите. Днес тя се е отдала на проекти, които носят удоволствие, а ние я каним, за да говорим за най-личните постижения, моментите на сила за една жена, най-важните жени в живота

и кое е това нещо, заради което си заслужава да вдигнем тост.

Кое твое скорошно постижение би разказала?

Мисля , че приключих  един период от живота си,  свързан с различни медии: радио, телевизия, вестници, списания. Изчислих го акуратно – 37 години. От 19-годишна работя със срокове, които не могат да бъдат преместени, налагало се е да бъда дисциплинирана като войник, да нося сериозни отговорности. Реших, че е време да правя това, което искам, да се посветя на личния си живот,  на занимания и проекти, които ми носят удоволствие. Отне ми доста време да скоча, имах най-ценната подкрепа и го направих.

Сподели един мил жест или скъп спомен?

Научих се да пазя тези спомени за себе си. Каквото и да ви разкажа, то е било безценно за мен в един миг, на мястото и във времето, в което се е случило. Мисля, че отнемам силата му, когато го споделям. Отдавна искам да си направя Scrapbook. Пазя толкова много билети от музеи, малки менюта от ресторанти по света, картички, написани с много любов, бележки от хотели, писма, безумни снимки от photo boot… Сигурна съм, че ще бъде много красиво. Обещавам да го покажа.

Много от най-скъпите ми спомени са във фотографиите на моя любим.

Коя е твоята жена за вдъхновение?

Не бих споменала име. По-скоро ще кажа какво ме вдъхновява. Харесвам умните жени. Жените с вкус и финес, с биография.  Възхищавам се и на тези, които носят годините си с изключителна самоувереност. Срещам ги рядко, но винаги се обръщам след тях.

Без какво не може една жена?

Този отговор е съвършено обикновен – без да обича. Оттам нататък следва всичко.

Предимствата на това да си жена според теб?

Жените обикновено не предават каузите си.

В какво се изразява женствеността?

Лично за мен в мекотата: като общуване, присъствие, излъчване, светлина.

В кой момент си се чувствала най-силна?

Когато родих децата си. Това е велика сила.

Коя жена e най-важната в живота ти?

Майка ми.С времето започвам все повече да приличам на нея, а съм загубила време да се  бунтувам срещу толкова неща, които искаше да ме научи. Вече виждам, че все пак е успяла, че любовта ѝ е победила. Имам много ярки спомени и от женската линия в рода.

Сигурна съм, че тази връзка е също причина да изградя характера си, да бъда жената, която съм.

Какво прави жената жена днес и завинаги?

Нейната изкусителност. Топлината, която носи, страстта.

Кое не трябва никога да забравя истинската дама?

Да държи гърба си изправен. Да носи мислено книгите на главата и под мишниците.

Защо в действителност жените са по-силният пол?

Инстинктите ни на жени и особено на майки не позволяват да се предаваме. Защото винаги има кого да защитим. Това е вековна еволюция.

Разкажи ни някой цветен, пъстър и изкусителен спомен?

Преди няколко дни дъщеря ми ме попита: „Мами, летяла ли си с хеликоптер, нали няма нищо страшно?“. И аз си спомних как с една страхотна дамска компания летяхме именно с хеликоптер над морето между Кан и Сен Тропе. И ѝ казах: „Не помня да беше страшно, беше фантастично, а и всички бяхме заети да гледаме пилота“.

Кое е постижението, след което искаше гордо да вдигнеш чаша?

И я вдигнах! Когато децата ми завършиха образованието си. Беше последното, засега, дипломиране в семейството, бяхме в Берлин, късна пролет, в градината на един много хубав бар. Тогава разбрах, че започва времето, когато ще ценя часовете, прекарани с тях.

С какъв тост празнуваш днешните победи?

Победите обикновено идват след битки. Аз съм в един по-миролюбив период от живота си. Смятам, че съм щастлива, защото мога да кажа „наздраве“ всеки път, когато се прибера у дома.         

Вдигам тост за…

Да ценим добрия живот!

Тук на фокус е Марта Петкова

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *