На хипстъра с любов (в кавички)

Докога ще има хипстъри и някой работи ли по ваксината?

0 коментара Сподели:

По принцип хипстъри не съществуват, защото никой не казва: „Аз съм хипстър!“. Даже в случаите, когато мустаците му са толкова засукани, че има негова снимка в речника до понятието. Напоследък това вече е почти кръвна обида – кой знае защо определени хора ме наричат хипстърка и аз (иначе пацифист по душа до дъното на костите) скачам на бой с изпънати нокти към очите. Не че нещо, но в съвременния свят всички вече изглеждаме като хипстъри – въпросът е каква е мотивацията ни за това. Ако го правим по вътрешно усещане за мода и вкус за изкуство, това е едно. Ако е напън за модерност, трендщина и криворазбрана гъзария – ето тогава идва моментът на тъга.

Интересен факт: думата хипстър не е от вчера, използвана е за първи път през… 50-те.

Тогава обаче това са контракултурни бунтари.По-късно с това лафче почват да наричат инди рок феновете и така чак до наши дни, когато под този общ знаменател се опитват да набутат половин поколение.

Концепцията за стереотипа на хипстъра е причина никой да не иска да носи с гордост тази табелка. Ако повечето хора пият крафт бири, защото им харесва вкусът, и слушат определени банди, защото са фенове, хипстърът прави същото, но по грешните причини. А именно да имитира, вместо да изрази себе си.

Смешно нещо е модата. Понякога можеш да станеш тренди без усилие, без даже да се променяш и без да го искаш. Справка – дървосекачите в Америка, по нищо неразличими от нашите хипстъри.

Една приятелка, малко по-голяма от мен, ме попита: „Как им викате на хипстърите вашето поколение?“. Аз се замислих и бях: „Хмм… Чичовци?“. Ами така де – цялата тази стилистика скоро ще е толкова нелепа, колкото стайлингът с 80-арските мустаци, още малко остана.

Шегуваме се с пандемията, за да я преживеем

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *