Марта Петкова: танц, балет, любов

„Една жена не може без любов“

0 коментара Сподели:

Да бъдеш жена е велико! И въпреки че това твърдение няма нужда от доказателство, в поредица от 8 видеа заедно с Moët & Chandon ще те срещнем с 8 дами, които въплъщават идеята зад красотата на женствеността. През март те срещаме с Мила Михова, Мира Лазарова, Пламена Гиргинова, Диана Великова, Марта Петкова, Мария Каракушева, Мария Гальова и Гери Турийска, които говорят за милите жестове и спомени, жените, които ги вдъхновяват, без какво не може една жена, предимствата на нежния пол, в какво се изразява женствеността. Вдигаме тост за тях, личните им победи и всички жени, които днес блестят!

Една жена не може без любов“, казва ни Марта Петкова – примабалерината на Софийската опера и балет. Марта ни превежда през своя женски свят с красотата и финеса, с които само една балерина може да го направи. През най-големите ѝ постижения, нещата, без които не може, жените, които я вдъхновяват и жестовете, които имат значение

– откриваме женската сила и елегантност във всяка минута от това видео. 

Кое твое скорошно постижение би разказала?

Моето последно постижение е в кухнята! Колкото и нелепо да звучи за една балерина… в месеците на пандемия, прекарани вкъщи, съвсем умишлено и целенасочено реших да се информирам и запозная с тази материя. Винаги съм намирала готвенето за досадно задължение. Сега нещата се промениха. Изпитвам удоволствие и експериментирам в кухнята.

Сподели един мил жест или скъп спомен?

В ежедневието си не съм лишена от мили жестове, внимание и любов от хората, с които работя и живея. Не искам да бъда конкретна, но определено съм от хората, които ценят малките неща с голямо значение!

Коя е твоята жена за вдъхновение?

Моята майка е моето вдъхновение. Обичам я много и съм ѝ благодарна, че ме е направила истински човек.

Семейството е моята крепост! Връзката ми с тях е много силна!

Без какво не може една жена?

Една жена не може без любов! За мен това е стимул и двигател за всичко, което правя! Да си обичащ човек е най-красивото чувство!

Според теб кои са предимствата на това да си жена?

Определено има предимства да си жена! Да си призная, случвало се е да ползвам женския си чар и винаги ми е помагал.

В какво се изразява женствеността?

Женственост! За мен това е равно на нежност, ефирност, грация, ранимост, емоция, сила!

В кой момент си се чувствала най-силна?

Най-силна и уверена се чувствам в моята работа и по-точно на сцената!

Какво прави жената жена – днес и завинаги?

Жената има основна роля и при мъжете. И в историята като цяло. Когато до един мъж седи една силна и подкрепяща го на 100 процента жена, нещата се случват! Жените не могат да съществуват без мъжете!

Кое не трябва никога да забравя истинската дама?

Една жена никога не бива да забравя добрите обноски.

Тя трябва да е достойна дама, носейки гордо титлата жена.

Защо в действителност жените са по-силният пол?

Аз намирам себе си за изключително силна жена. Работата ми е свързана с тежък физически труд, който се съмнявам, че много мъже дори биха понесли. Също така на силна психика. Стабилност и увереност. Жената на XXIвек е работеща и развиваща се паралелно с отговорност за семейството и дома. Това за мен не е задължение. Това е удоволствие и начин на живот!

Разкажи ни някой цветен, пъстър и изкусителен спомен?

Нямам точно определен момент, в който съм се помислила за силна. Работата ми ме е научила на огромно търпение и на това, че нещата стават бавно и постепенно. Придобих увереност и сила с многото спектакли. Оставам много критична към себе си и рядко ще ме видите доволна наистина. В моята работа кажеш ли си АЗ МОГА., всичко е изгубено. Ние се учим цял живот и все не достигаме съвършенството!

Кой беше моментът, когато се почувства най-силна?

След спектакъл на „Лебедово езеро“!

Вдигам тост за…

Вдигам тост за малките неща, които изпълват ежедневието ни. Те са безценни!

Тук на фокус е Мила Михова 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *