Нормално ли е да не ми пука за Меган и Хари?

И наистина ли всички сме длъжни да се вълнуваме от проблемите им?

0 коментара Сподели:

Една от най-обсъжданите теми напоследък всъщност е най-безсмислената. Хенри и Меган Съсекски решиха да напуснат кралското семейство, после,за да затвърдят решението си, направиха интервю при Опра Уинфри, с което изгориха всички мостове за връщане назад. Май не остана човек на планетата, който да не разбра какво се е случило – двойката е извадила на показ скандални тайни от Английския кралски двор. Под скандални разбирай неща, които само поданиците на кралицата (и то не всички) приемат за шокиращи, и под тайни – недоказани и недоказуеми обвинения на общо основание. Досега Опра имаше само номинация за „Оскар“, но

тук си заслужи статуетката с реакции на пресилен шок стил „О, не!“.

Може да звучи цинично, но какво си е представяла Меган Маркъл, че ще стане, като опита да влезе в кралското семейство? Че ще я посрещнат с червен килим и военен парад? Все пак е звезда от Suits и Horrible Bosses, даже и в Холивуд не е със статут на величие. Мерил Стрийп би имала проблем да се справи целия етикет, необходим за Бъкингамският дворец. Също така Мерил Стрийп е умна жена и не би се бутала в затворени общества, където не ѝ мястото. Не става дума за расизъм, а за елементарно възпитание. Съжалявам, просто няма как да уважавам човек, който злослови за близките си в глобален ефир. При това, хайде да сме честни, с главен стимул във вид на хонорар от 10 милиона.

В тази връзка много ми допадна официалният отговор от страна на кралицата след излъчване на интервюто: „Цялото семейство е натъженото да научи всичко за това, колко предизвикателни са били последните години за Хари и Меган“. С други думи: „Лай си колкото искаш, малко кученце“. Като се замислиш, 10 милиона не са толкова много пари, ако трябва да ги изхарчиш по дела за клевета.

Това се е случвало неведнъж в български семейства –

един от синовете довежда жена от друго село и дъртите свекърви я одумват. Особено ако има късмет да е леко по-мургава. Само че така разказано е битовизъм – в ефира на Опра е скандал и расизъм. Най-смешното нещо по-темата със сигурност беше мемето с Жоро Игнатов от „Съдебен спор“ и въпрос към Хари и Меган: „С нас се свърза баба ви…“

За мен най-притеснителното в целия скандал е следното – защо аз, обикновено момиче от София, знам всичко това, без да имам какъвто и да бил интерес по темата? Даже не следя The Crown, да кажеш, че заради това съм влязла в полезрението на алгоритмите. Не, просто живеем в свят, в който не само въздухът и водата са замърсени, замърсено е и информационното пространство. Има сериозни теми, за които никой не отделя час в ефира. Истини, до които достигаш, след като съзнателно изръчкваш интернет. Вместо това, докато светът се разпада пред очите ни, най-обсъжданата тема са милионери, които реват за тежкия си живот в студиото на милиардерка.

Извинявайте за цинизма, ама да ви имам проблемите.

На фокус са жените 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *