13 неща, които пандемията доказа като възможни

Какво знаем вече със сигурност година по-късно

0 коментара Сподели:

Когато светът затвори врати на 13 март миналата година, много неща изглеждаха невъзможни. Имахме коренно различна представа за света, конкретни очаквания за живота, но всичко това за секунди се разби на пух и прах. Сега вече сме значително по-мъдри. От позицията на времето нещата, в които сме вярвали преди, даже ни изглеждат леко наивни. Днешната годишнина от началото на локдауна е чудесен повод да си припомним няколко неща, които сме си мислили преди пандемията.

Ето какво смятахме за невъзможно преди:

Да има пандемия

Никой никога в историята не е предполагал, че просто ей така може да затворят света. Сега има сто филма по темата, но допреди това апокалипсиса го виждахме по съвсем различен, доста по-забавен начин.

Да продължи толкова дълго

Не знам дали помните вече, но първоначално ни затвориха за две седмици. Доста дълги се оказаха тези 14 дни, само да отбележим.

Да работиш от къщи

С изключение на известно количество привилегировани представители на определени свободни професии, на повечето от нас шефовете обясняваха, че ходенето в офиса е неизбежно. Хъм…

Да се забавляваш вкъщи

Някога домът беше място да преживееш махмурлука, да вземеш душ, да се преоблечеш и да изхвърчиш отново навън в търсене на подвизи. Сега вкъщи е най-добрият клуб.

Да филтрираш приятелите

Помните ли колко беше трудно да решиш кои са истинските ти приятели и кои просто парти познати?

Ами във времена на криза нещата се случват от само себе си и важните хора остават.

Да виждаш семейството само по зуум

Кой е предполагал, че всички ще общуваме с родителите си като емигранти – с чуване и виждане единствено в зуум? Вирусът направи така, че да чувстваме семейството си толкова близко, но същевременно и толкова далече.

Да живееш без нужда от дрехи

В първите дни на прехода към хоум офис всички се стараехме с тоалети и прически, преди масово да се наложат конферентни разговори с изключена камера.

Анцуг и удобни чехли – какво повече му трябва на човека?

Да се научиш да готвиш

Даже на най-разглезените представители на модерната аристокрация им се наложи в един момент да запретнат ръкави и в действителност да почнат да готвят. Неволята е велик учител.

Да се самообразоваш

Всички имахме курсове и хобита, които отлагахме от безкрайно много време. Скуката в първите дни на пандемията ни даде възможност да им се отдадем. Някои даже достигнаха мастър ниво.

Да почнеш да тренираш

Проблемът на дома е, че имаш прекалено много огледала, в които да се видиш, и прекалено малко хора, които да те лъжат. Искаме, не искаме – всички почнахме с упражненията.

Да довършиш ремонта

Във всеки дом имаше интериорен проект сложен в графа „някой ден, като имам време“. Това е всичко, с което разполагаме в изобилие напоследък – време. Къщите блеснаха в красота и изящество.

Да останеш заедно с гаджето

Пандемията се оказа един вид ултимативен тест за устойчивост на всяка връзка. Някои хора се разделиха още в първите дни, но тези, които останаха заедно

– те най-вероятно един ден ще празнуват златна сватба.

Да можеш да издържиш още неограничено време

Както в началото не можехме да свикнем с новия световен ред, сега вече сме толкова корави, толкова издръжливи психически, че ако се наложи – не може да ни стресне даже още една година пандемия. Е, стискаме палци всичко да се оправи още утре, като с магическа пръчица. Но все пак да се знае – по-силни сме от някакъв си локдаун.

Тук са сериалите, които приковаха вниманието ни през последната седмица 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *