Пламена Гиргинова за музиката, женствеността и шампанското

За живота и града, в който красотата на нашия пол е издигната в култ

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова, Night Shift

Да бъдеш жена е велико!  И въпреки че това твърдение няма нужда от доказателство, в поредица от 8 видеа заедно с Moët & Chandon ще те срещнем с 8 дами, които въплъщават идеята зад красотата на женствеността. През март те срещаме с Мила Михова, Мира Лазарова, Пламена Гиргинова, Диана Великова, Марта Петкова, Мария Каракушева, Мария Гальова и Гери Турийска, които говорят за милите жестове и спомени, жените, които ги вдъхновяват, без какво не може една жена, предимствата на нежния пол, в какво се изразява женствеността. Вдигаме тост за тях, личните им победи и всички жени, които днес блестят!

Пламена Гиргинова е оперна певица, но може би я познаваш и от модерните музикални проекти, в които участва. Според нея жените са силни, защото са носители на живот и „притежават една по-разгърната чувствителност и изострена сетивност към заобикалящия ги свят. Защото нежността и емпатията са най-силните им козове“. Още

за света си, най-милите спомени и жестове, без какво не може една жена и от какво се вдъхновява, Пламена разказва във видеото и интервюто след това.

Кое твое скорошно постижение би разказала?
Избрана съм да дебютирам в много мечтана моя оперна роля на голяма сцена – тази на Царицата на нощта във „Вълшебната флейта“ от Моцарт. Истинско предизвикателство за мен е да се превъплътя и да пресъздам подобен диаболичен и загадъчен женски образ.

Сподели един мил жест или скъп спомен.


Семейството ми винаги е било най-голямата и безусловна подкрепа във всичко, с което се занимавам.

Така преди години, след един мой голям сценичен успех те бяха организирали празничен обяд на нашата вила в моя чест и за да отпразнуваме постиженията ми, и всички ме посрещнаха на крака с едноминутни аплаузи.

Коя е твоята жена за вдъхновение?

Те са не една, а две. Несъмнено моите по-големи сестри, които също се занимават с оперно изкуство и винаги са били една крачка пред мен, постилайки най-добрия възможен път за развитие пред мен, винаги с най-точната градивна критика и професионални съвети. Техните успехи са и мои. Вдъхновяваме се една от друга и конкуренцията ни е чужда.

Без какво не може една жена?

Без точната доза самочувствие и самоувереност.

Другояче казано  – да си знае цената и да си „тежи на мястото“.

Предимствата на това да си жена?
Жените несъмнено са по-ухажваният, по-толерираният пол. Във време, в което половата дискриминация все повече се стопява, една жена може да си позволи да превръща слабостите си в силни страни. Да умее да борави с чувствителността и красотата си в своя полза, без да злоупотребява с тях.

В какво се изразява женствеността?
В осанката, в начина, по който ти самата се възприемаш, в аурата, която витае около теб, в контрастността на женската същност – да можеш да обезоръжаваш с усмивка, но и да отстояваш позициите си с цената на всичко и да се бориш, ако животът ти поднесе такава ситуация.

Какво прави жената жена днес и завинаги?
Осанката. Това, че може да превърне всеки свой жест в изкуство, да обиграе пространството около себе си и да го направи свое. Магията на женската енергия.

Кое не трябва никога да забравя истинската дама?
Че останалите жени не са ѝ конкуренция. Жените трябва да умеят да се наслаждават на красотата и да изтъкват ценностите една на друга. Правейки комплимент на друга жена, ти не отнемаш от вниманието към себе си, напротив – показваш зрялост и самоувереност.

Защо в действителност жените са по-силният пол?
Защото са носители на живот. Защото притежават една по-разгърната чувствителност и изострена сетивност към заобикалящия ги свят.

Защото нежността и емпатията са най-силните им козове.

Разкажи ни някой цветен, пъстър и изкусителен спомен?
Един от най-цветните периоди в живота ми беше, когато живях няколко месеца в любимия си град Рим и учех в тамошната академия за оперни певци „Санта Чечилия“. Не само защото, разхождайки се из този град, те болят очите от красота и всичко около теб е произведение на изкуството. Отношението, което мъжете там имат към жените, бе нещо непознато за мен, но ми направи огромно впечатление. Дори някой непознат да ти каже ciao bella на улицата, то това обръщение е изпълнено с appreciation и уважение към женската природа. Красотата на нашия пол е издигната в култ.

Кой беше моментът, когато се почувства най-силна?
Толкова ярък спомен ми е Първата награда от най-престижния наш конкурс за оперни певци, посветен на името на примата Гена Димитрова. Знаех, че съм работила усърдно и талантът ми заслужава поощрение.

С какъв тост празнуваш днешните победи?
Ако трябва да вдигна тост за дадена победа, то несъмнено той ще е благодарствен. Човек трябва да оценява това, което му е дадено от горе, да цени собствения си труд и лишенията, на които се е подложил в името на успеха, и най-вече да цени подкрепата и любовта на най-близките си хора.

Благодарността е най-голямата добродетел.

Вдигаш тост за…
Изкуството и в частното оперното изкуство, защото то е прозорец към един друг, по-красив свят. Духовната храна, от която определено имаме нужда в тези особени времена.

Тук говорим с Мила Михова, която е способна да посигне всичко

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *