Жените, които променят света

Лентите с едни от най-вълнуващите персонажи

0 коментара Сподели:

Месецът на жената е идеалният момент да удариш едно рамо на еманципацията, без да се налага да даваш обяснения за това. Ако си в настроение да се отдадеш на здравословен феминизъм, ето 3 от любимите ни филми, които правят жената гравитационен център на поне няколко вселени. Още по-якото е, че са базирани на истински истории!

Frida

Нейният портрет с онези дебели и сключени вежди и мустак се превърна в емблематичен символ на феминизма. Биографичният филм на Джули Теймор със Салма Хайек в главната ролята те отвежда зад платното, за да разкриеш професионалния и личния живот на сюрреалистичната мексиканска художничка Фрида Кало, която е с несломим дух и силна воля!

Veronica Guerin

В средата на 90-те години в Дъблин няколко могъщи наркобарони се борят за власт. Техен най-смел противник е Вероника Герен – ирландска журналистка, убита през 1996 г. заради разкритията си. Нейната упоритост я превръща в национална героиня и променя Ирландия завинаги. Криминалният трилър е създаден от режисьора Джоел Шумахер, а в главната роля е Кейт Бланшет.

Erin Brockovich

Джулия Робъртс е Ерин Брокович – американска служителка и активистка за опазване на околната среда, която забелязва, че нещо не е наред с водата в малък град в Калифорния. Тя поема нещата в свои ръце и въпреки липсата на юридическо образование успява да заведе дело срещу Тихоокеанската газова и електрическа компания през 1993 г., бълвайки огън и жупел през целия път до победата. 

Тук можеш да видиш разговора ни с една истинска фурия

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *