Мила Михова, която е способна да постигне всичко

"Моята сила е моята връзка с публиката"

0 коментара Сподели:

Да бъдеш жена е велико!  И въпреки, че това твърдение няма нужда от доказателство, в поредица от 8 видеа, заедно с Moët & Chandon ще те срещнем с 8 дами, които въплъщават идеята зад красотата на женствеността. През март те срещаме с Мила Михова, Мира Лазарова, Пламена Гиргинова, Диана Великова, Марта Петкова, Мария Каракушева, Мария Гальова и Гери Турийска, които говорят за милите жестове и спомени, жените, които ги вдъхновяват, без какво не може една жена, предимствата на нежния пол, в какво се изразява женствеността. Вдигаме тост за тях, личните им победи и всички жени, които днес блестят!

Тя е Мила Михова – оперна певица, щастлива да е позната и с някои от своите хобита. Първо я срещаш в Инстаграм, където майсторството да разказва истории си личи даже във "всекидневните" постове, после се надяваш, че никога повече няма да има локдауни и други затваряния по къщите, защото искаш да я гледаш на голямата сцена. А тя иска да живее така, че и от най-обикновения ден да остане пъстър спомен и… когато порасне да стане Сюзън Сарандън.

За всичко това и още от своя магичен женски свят, във видео и интервю, разказва Мила Михова. 

Кое твое скорошно постижение би разказала?
Взех шофьорска книжка. Не мога да ви опиша с какви мъки и стрес беше свързано, но вече 10 дни шофирам всеки ден из София и с изключение на ошипяването на левия крак и белия кичур в косата, върви доста добре.

Сподели един мил жест или скъп спомен?
Преди 2 години имах работна среща с една от живите легенди на операта – сопраното Мариела Девиа. Тя е на 72, все още пее, и то във върховна гласова форма. Истинско вдъхновение. Известна е с това, че е много хладен и дистанциран човек и най-големият комплимент, който можеш да получиш от нея след като те чуе, е “Окей”. Както се досещате, бях доста напрегната от досега с такава личност, още повече защото през последните години репертоарът ми се въртеше около редки и много сложни произведения, които броени певици са изпълнявали, а тя е една от последните живи легенди за тези роли. Работихме върху финалната сцена на “Дзелмира” от Росини.

В края на срещата тя каза “Окей”, след което ми подари ръкопис на вариациите, които самата тя е използвала в тази сцена с думите “Ти ще се справиш с тях!”.

Коя е твоята жена за вдъхновение?
Колкото и банално да звучи – майка ми. При мен е някак логично – освен майка, тя е и мой учител, ментор, вдъхновение. Разбира се, освен нея в нашето изкуство мога да посоча Мария Калас, Райна Кабаиванска и, както вече споменах – Мариела Девиа. Извън професията, често се шегувам, че когато порасна искам да стана Сюзан Сарандън.

Без какво не може една жена?
Без внимание и любов е много трудно.

Предимствата на това да си жена, според теб?
Жената е изключително устойчива и адаптивна. Мисля, че се справяме с промените и стреса доста добре и умеем да бъдем гъвкави и търпеливи.

В какво се изразява женствеността?
В увереността и спокойствието. Това прави жената секси и привлекателна.

В кой момент си се чувствала най-силна?
Винаги, когато излизам на сцена.

Моята сила е моята връзка с публиката.

Много обичам да съм на сцена, много обичам обмена на енергия с хората в залата. Това е най-големият ми източник на енергия

Коя жена e най-важната в живота ти?
Дарина Такова.

Какво прави жената жена, днес и завинаги?
Трябва да попитаме София Лорен. И все пак, може би… естествената ѝ красота и възприятието ѝ за себе си такава, каквато е.

Кое не трябва никога да забравя истинската дама?
Че е способна да постигне всичко сама.

Защо в действителност жените са по-силния пол?
Защото ежедневно трябва преодоляват стандарти наложени от патриархат и токсичен мачизъм и го правят изумително добре.

Разкажи ни някой цветен, пъстър и изкусителен спомен…

Гледам да живея така, че и най-обикновеният ден да остане запомнен с нещо,

дори сега когато дните досадно си приличат. Обичам всички спомени, свързани с партита след концерти и спектакли. Тогава, когато още те държи адреналинът от преживяното на сцената, но душата ти предусеща почивния утрешен ден и можеш да се отдадеш на партикакто казват италианците – “scatenato”- като развързан от вериги.

Кой беше моментът, когато се почувства най-силна?
Звучи клиширано, но след всяко излизане от токсична връзка съм по-силна и си давам сметка точно колко може да понесе човешкото сърце. Тук вече не говоря само за жените. Говоря за всички. В разделите  няма облагодетелствани, всеки се бори да ги оцелее по свой начин.

Кое е постижението, след което искаше гордо да вдигнеш чаша?
И двата пъти след концерти в Париж – веднъж с Petite messe solennelle  на Росини в Сорбоната и веднъж с проекта ни BJORK Alternativeс моя сценичен партньор Николай Стойков на неделните лайв концерти на Radio France Musique. След подобно общуване с музиката и публиката сядам в бистро, изпивам един сазерак, след това пристигат стридите и поливаме с шабли. И ни е гордо.

С какъв тост празнуваш днешните победи?

ОЦЕЛЯХМЕ!

Вдигам тост за…

Вечния женски оптимизъм и силата, с която жената влиза в новите тестове на живота. За оптимизма на жените, които през 2020 приключиха връзка и смело се пуснаха и из най-екзотичните дебри на дейтинг кулурата. За оптимизма, че най-доброто все пак предстои. Няма да му оставим друг избор освен да предстои.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *