Amazing крафт бири

9 от любимите ти микропивовари се обединяват, за да подкрепят малкия бизнес

0 коментара Сподели:

Радваме се на такъв тип инициативи. Първо, защото обичаме да си пием бирата в парка. Второ, защото обичаме да подкрепяме българското и тези брандове, които имат наистина специално отношение към това, което правят. За първи път девет конкуриращи се български микропивоварни се обединяват, за да представят девет уникални занаятчийски бири, които ще се продават само в специализираните крафт барове и магазини.

Всяка една от бирите ще носи името I Am Amazing,

а с инициативата пивопроизводителите целят да накарат потребителите да предпочетат да закупят любимите си марки от малките заведения, пострадали най-много от корона кризата. 

I am amazing („Аз съм страхотен“) е една от репликите, с които Кубрат Пулев предизвикваше Джошуа. Избират я за име на кампанията, защото си дават сметка, че дори личност като него и неговите безспорни успехи могат да разделят общество ни. Михаил Дурчев, председател на Асоциацията на микропивоварите в България и собственик на една от пивоварните, споделя, че целта им е да дадат нов смисъл на фразата. За него и съмишлениците му тя показва нуждата от това да сме обединени в трудни моменти.

В инициативата се включват едни от най-новите пивоварни на хоризонта – Cohones, Sofia Electric, Rocket Science, но и вече утвърдени производители като „Диво пиво“, Rhombus, Black Pine, Metalhead, „Мелтум“ и „Трима и двама“. Всяка от тях ще представи в рамките на месец март различни стилове бири – East coast IPA, Sweet Cognac Orange Stout, Double dry hopped Session Juicy IPA, Double IPA, Dry Hopped Wheat Ale, Vanilla Oatmeal Stout, Oatmeal Porter с уникални авторски рецепти. Идеята конкуриращите се бизнеси да се обединят и да намерят решение на общите проблеми на целия сектор в труден момент е нещо, което не се случва често и заслужава специално внимание.

Списък на заведенията, от които можеш да купиш специална бутилка с крафт бира, която с кеф да изпиеш, можеш да откриеш тук.

В сайта ще откриеш и видеа, в които познати лица ще интервюират собствениците на заведения. Целта е хората, които създават, подкрепят и разпространяват крафт бирената култура да излязат напред. Много яко, нали?

Кулинарни шедьоври те очакват тук – Mediterra Restaurant & Wine Bar 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *