ARC – академията за професиите на бъдещето в София

Мястото, където да учиш гейм дизайн, концептуално изкуство, 3D моделиране и анимация

0 коментара Сподели:

ARC Academy е учебно заведение, където можеш да овладееш професиите на утрешния ден още сега. Вече трета година модерната академия, разположена в свръхмодерния Sofia Tech Park на Цариградско шосе, е мястото в София, което помага на хората да започнат своя професионален път в гейм индустрията.

Концептуално изкуство, 3D моделиране, анимация и гейм дизайн

са само част от посоките в кариерното развитие, които ARC Academy предлага.

Гейм индустрията е една от най-бързоразвиващите се в световен мащаб – той вече е по-голяма индустрия от музикалния бизнес и Холивуд, взети заедно. Освен че дава безгранични възможности за професионално развитие, в game development сферата всеки креативен човек има възможност да разгърне своя истински творчески потенциал.

За разлика от традиционното изкуство гейм индустрията има техническа основа, която е задължителна за влизане в индустрията. Точно на тази мисия е посветена програмата Game Dev е ARC Academy, в която за две години студентите се запознават с всеки аспект от създаването на една игра, както и с реалните позиции и процеси на работа в гейм студиата. 

Най-големият плюс на програмата Game Dev е, че тя е подходяща както за начинаещи, които за първи път се сблъскват със света на гейм индустрията, така и за хора с опит, които искат да се развиват и надграждат уменията си. Първата година от програмата е въвеждаща и студентите се запознават с всеки аспект от създаването на една видеоигра, както и с реалните позиции и процеси на работа в гейм студиата, а лектори са водещи представители на най-големите game dev компании у нас. През втората година студентите получават възможност да се профилират в конкретна професия в гейм индустрията: Game Design, Concept Art, 3D Modelling & Animation.

Това прави академията подходяща за хора с разнообразно предишно образование – от математически, през художествени и езикови, до софтуерни и професионални училища.

Най-добрата част оставихме за накрая –екипът на ARC Academy са помислили как да ти помогнат във всеки аспект от професионалното ти развитие в game dev индустрията.

Академията предлага и начини за допълнително финансиране на обучението на тези, които желаят силно да се занимават с разработка на игри. В партньорство с Фондация „Америка за България“ и Токуда Банк академията предоставя допълнителна възможност за частично финансиране на обучението ти чрез студентски кредит. Той се отпуска с максимален погасителен план от 15 години с гратисен период по време на обучението ти в ARC Academy. Интересното е, че ако избереш след завършване на програмата да останеш и работиш в България (независимо в коя индустрия), Фондация „Америка за България“ всяка година ще покрива 20% от дължимата сума по кредита ти. Така 5 години след приключване на обучението ти фондацията ще покрие целия размер на финансираната такса, а за теб ще остане доплатиш само сумата по лихвата от 6%. Повече информация за тази програма за финансиране, наречена „Твоето бъдеще в България“, можеш да откриеш на официалния сайт.

Не отлагай прекалено много обаче първата решителна стъпка към бъдещето си – ранното записване за програмата Game Dev е вече отворено и продължава само до 31 март 2021!

Целият февруарски брой те очаква тук 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града от близо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *