Занзибар – българският остров в Индийския океан

Какво е това място и защо всички говорят за него?

0 коментара Сподели:

Занзибар е новото Гьокчеада – топ остров и модерна ваканционна дестинация. Популярността на въпросната полуавтономна област в рамките на Танзания, нарасна главоломно напоследък покрай липсата на Ковид и наличието на екскурзии с чартъри, при това без необходимост от PCR тест за качване на борда. Дали това само по себе си не е предпоставка да лепнеш коронавирус, остава като въпрос без отговор. Ако сме научили нещо през годините, то това е: няма препятствие, способно да спре българин, който е решил да отиде на почивка. Нито 5600 км са проблем, нито 9 часа полет, а цената от 1–2 бона на човек в случая се плаща с усмивка (и даже лека насмешка).

Занзибар предлага уникални фонове за селфита,

чисти като роса в Родопите плажове с пясък, бял като нищо у нас. Все пак родните туристи не отиват там, за да се насладят на местни забележителности – примерно резбовани врати, маймунка с поглед на роднините, за които не говорим, или най-високата сграда в региона – The House of Wonders, със своите впечатляващи… 3 етажа. В Занзибар се ходи да се пие и да се вдига шум, но повече да се пие. Всичко това задължително под звуците на компилацията „Незабравими песни за маса, vol. 73“.

Виж още: 3 италиански града, в които да прекараш студентството си

Ако сте се запътили към Занзибар с надежда да упражнявате своя суахили, имаме лоша новина – отвсякъде звучи езикът на Вазов, но с лириката на Тони Стораро, разбира се. Времената, когато Занзибар беше шано дестинация за сърфисти, кайтисти и прочие екстремисти, безвъзвратно са отминали. Сега там са всички онези хора, на които им гледаме сторитата и се чудим дали са реални личности, или някой се шегува. Истински са, милиони са и всичките са там.

Добре дошли в Занзибар, родния остров в Индийския океан, третото море на България след Черно и Бяло. Дали някой е написал вече „к*р“ и „Локо СФ“ на плажа, или това маркиране на територия тепърва предстои?

Кои са най-добрите филми за последния месец?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *