Жа Жа Габор – в главната роля

„Аз съм родена домошарка. Всеки път, когато зарязвам някой мъж, за мен остава къщата му.“

0 коментара Сподели:

Имало едно време, по-точно на 6 февруари 1917, едно унгарско семейство, в което за пръв път проплакала малката Шари. Историята на Жа Жа Габор звучи не на място да започва с „Имало едно време“, макар че магнетичната дама е родена преди повече от  100 години. Приказката за унгарката (с истинско име Шари) прилича повече на латино сериал, така че нека започна отначало.

В главната роля: Жа Жа Габор.

Една истинска звезда на небосклона на Холивуд по време на златните му години. Една жена, която има 9 брака и безброй връзки с мъжкари като Шон Конъри, Ричард Бъртън и Франк Синатра. Казват, че тя била съчетание от красотата на Мерилин Монро и интелекта на Шарън Стоун. Елизабет Тейлър я считала за своя съперница. И как не – родена в семейство на аристократи, тя получава елитно образование, владее до съвършенство светския етикет и цели седем езика и завладява сърца с чара и великолепието си. 

Толкова е безапелационна, че след първия си брак, вместо да се притесни, тя казва гордо: „За да разбереш какъв е един мъж, трябва да се разделиш с него!“. Изключително противоречива, обвинявана за интригантка и хитруша, предизвикателна gold-digger-ка. Последните години от живота ѝ са пълни с тежки изпитания. Умира по-малко от 2 месеца преди да навърши 100, след множество операции и ампутиран крак. Превъзмогвайки болката от неволите на старостта, пак намира сили за шегите си.

Знаменита остава фразата ѝ

Никога не съм мразела мъжете дотолкова, че да им върна диамантите, които са ми подарили!

Кариерата ѝ е не по-малко впечатляваща. Още с първата си роля се превръща в звезда, а през 1958 на церемонията по връчване на Златен глобус получава специална награда за „Най-очарователна актриса“. Работи с режисьори като Джон Хюстън и Орсън Уелс, артисти като Джинджър Роджърс, Фред Астер и Мерилин Монро.

Ето лентите, в които е задължително да я гледаш:

Moulin Rouge            

Lovely To Look At

We’re Not Married

Touch Of Evil

Death of a Scoundrel

For The First Time

Родителски методи от едно време, които не са съвсем подходящи днес. 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *