5 уау ефекта на чудото алое вера

Растението от тропиците, което носи живот

0 коментара Сподели:
алое вера

Светът е пълен с чудеса. От малки до големи – грандиозните изненади са на всеки ъгъл и от теб зависи дали искаш да ги намериш. Ние обаче намерихме едно, което си е направо класифицирано като такова. Алое вера неслучайно е наречено „растението чудо“. То е нещо като амброзия, ръката на Мидас и машина на времето в едно. Да, не се шегуваме, за него просто се знае твърде малко. Ние обаче като истински магове ще разбулим магията около алое вера и неговите свойства и ще те накараме да повярваш. В какво? Че все още има чудеса.

Споко, не е Рапунцел, това е твоята коса

Ползвай това и косата ти ще стане десет метра, ползвай онова и ще стане по-здрава от скала. И на нас ни се искаше да вярваме в приказките, но, уви, реалността понякога е сурова. Затова пък си имаме готов био вариант, с който можем да се превърнем без проблем в една истинска съвременна Рапунцел. Алое вера идва директно от приказките, за да помогне на косата ни да расте по-бързо. Така ще си спестиш реденето по щандовете – гела в растението можеш да използваш директно като балсам.

Освен за растеж алоето помага и за заздравяване на косъма и за обема.

Амброзията вече не е само за боговете

Кой не иска да е поне малко божествен? Да, любимите коктейли донякъде ни дават усещането за безсмъртие, но ние искаме още и още, и още. Оказва се, че и простосмъртните си имаме амброзия. Популярната напоследък вода от алое вера ни дава (почти) всичко, което напитката на боговете предлага. Свежест, младост, фино тяло – комбинацията е дяволски добра и със сигурност искаме да опитаме. Извън видимото щастие в чаша тази вода е и супер вкусна и те зарежда с енергия.

Я ми дъхни – лелеее…

Кофти сутрин, кофти ден, кофти вечер, седмица, живот… И всичко това от един лош дъх. Освен ако не искаш да държиш всички далеч от себе си, е хубаво ако не на рози, то поне усмивката ти да носи полъх на нещо приемливо. Понякога обаче и най-ментовата дъвка не помага в тази истинска драма. Ние открихме, че чудното алое помага и за това (уау, да). Четвърт чаша алое вера гел в половинка вода или ябълков сок. И воала – досадата на лошия дъх е премахната. Така не само премахвате кофти усещането, но и успокоявате стомаха си. Хубав дъх, хубава сутрин, хубав ден… хубав живот. 

Алтернативна медицина 101

Помисли си какво не ти е окей. Сега се сети за всички лекарства, които трябва да изпиеш, за да ти мине. Изчисти всички от главата си и остави само едно.

Да, позна, говорим за алое вера.

От подобряване на кръвообращението, през лек за изгаряния, та чак до помощник при излагане на радиация. Растението чудо помага при почти всички болежки и няма абсолютно никакви странични ефекти. Затова бабините мехлемчета може и да не помагат, но гелът от алое вера със сигурност може да изземе функциите му. 

Ти си вода – хидратирай се 

Когато нещо подмладява, хидратира и има лечебни свойства, е логично веднага да го вкараме в козметиката. Гелът от листата на алое вера се използва още от древността при грижата за кожата. И след като Клеопатра се е възползвала от свойствата му, защо и ние да не се? На пазара има изобилие от кремове с алое вера, но част от тях по-скоро омазняват кожата ни. Другите обаче ни дават търсената свежест. Именно хидратацията е основният фактор при грижата за кожата. Още по-усмихнати сме, когато използваме продукт с био състав. Затова нямаме търпение да извлечем цялата свежест от състава на алое верата.

3 лесни стъпки да се приведеш в перфектен вид за 3 минути

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *