Камала Харис по кецове пред новата Америка

Запознаваме те с една от най-влиятелните жени в момента

0 коментара Сподели:

Камала Харис е първата жена вицепрезидент на Съединените американски щати. Освен това е първата цветнокожа и първата с азиатски корени на този пост. В случай че по някаква причина Джо Байдън не може да изпълнява функциите си, тя ще заеме позицията на първата жена президент на САЩ. Няма нужда да казвам колко вдъхновяващо за всички момичета по света може да е това.

Една от мантрите, която изповядва, е:

Може да си първата в много неща, но се постарай да не си последната.

Ето няколко неща, които е хубаво да знаеш:

Има индийски и ямайски корени

Родена е през 1964 в Калифорния. Баща ѝ е икономист от Ямайка, а майка ѝ – индийка, посветила живота си на проучвания в борбата с рака. От малка е научена да вярва в протестите, демонстрациите и изразяването на мнение. Родителите ѝ я водят на шествия, а самата тя оглавява първата си демонстрация на 13. Заедно със сестра си организира протест срещу правилото, че децата нямат право да играят на ливадата пред къщата си. Усилията им са увенчани с успех и двете момичета успяват да променят разбирането.

Името ѝ значи „лотосов цвят“

Ако вярваш в символиката на имената, вероятно си чувал Камала и друг път.

Това е и другото име на богинята Лакшми,

която е индийската покровителка на мъдростта, богатството, успеха и светлината. Харис често става жертва на грешно произнесено име, но вместо да се обиди, тя често използва случая да обясни на публиката си колко важен и свещен дар е името в някои култури. Е, може би това не е бил хайлайтът на кандидатпрезидентската ѝ кампания, но със сигурност говори много за нея като личност.

Сключва брак на 49

Всеки който все още търси сродната си душа, може да си поеме дълбоко въздух. Макар че е имала връзки преди това, Камала Харис се омъжва през 2014 за Дъг Емхоф.

Двамата се запознават на уредена среща. Той също е юрист, но за разлика от нея има две деца. След първата им среща Емхоф изпраща имейл с календара си за следващите три месеца и въпрос: „Ще успеем ли?“. Е, успяват. Камала става доведена майка на двете му деца, които я наричат Мамала и изграждат топла връзка с нея. Животът ѝ става пълен, а сърцето – завладяно от Кол и Ела Емхоф.

В политиката тя се обръща към най-рисковите групи

Макар че никой не може да отрече безпрецедентно успешната ѝ кариера, много често пътят, по който стига до сегашния си пост, е критикуван от опонентите ѝ. Още по времето, когато е главен прокурор в Калифорния, предлага прогресивни промени, които таргетират проблемите в по-бедната прослойка на обществото.

Често се застъпва за криминализирането на сексуални работници,

а сайтове като Backpage (който се бореше за защитата на хората в тези професии) бяха свалени.

Стилът ѝ често е тема за разговор

Целият материал беше вдъхновен от снимката ѝ на корицата на Vogue от февруари.

 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Обиколилата целия интернет снимка е дело на фотографа Тайлър Мичел и показва лежерно усмихнатата Камала Харис в типичния за нея черен костюм, допълнен с кецове. Въпреки дългите преговори и уговорки преди фотосесията, много хора критикуваха светлината, в която виждаме Харис, и липсата на уважение, което струи от снимката. След дебатите редакторката Ана Уинтур в дълго обяснение сподели причината за неформалната светлина, в която виждаме вицепрезидентката. От списанието представиха и втора корица, която беше приета с повече позитивизъм.

 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Е, аз се надявам първата жена на този пост да не е последната и с нетърпение очаквам да я видя в действие. 

Кои филми чакаме с нетърпение през 2021?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *