Мислиш? Следователно той съществува

Защото... „Всичко, което представляваме, е резултат от онова, което сме мислили"...

0 коментара Сподели:

Понякога ние, хората, сме страшно уязвими. Тогава лесно се поддаваме на внушение – само погледнете всичките мошеници и шарлатани, на които се връзваме. Непрекъснато ни лъжат и ни подвеждат – като се започне с продавачите и се стигне до психопатите. А какво ще кажете за телефонните измами, така популярни у нас? Лиор Сушард обаче има едно предимство. И то е в рационалното мислене – силата на съзнанието и умението да я насочва правилно.

Колко деветки има между едно и сто? Пребройте ги: девет, деветнайсет, двайсет и девет… чак до сто. Колко? Отговорът е двайсет. Изненадани ли сте? Знам, че ви убедих да погледнете проблема от определен ъгъл. А какво ще кажете за деветдесет, деветдесет и едно, деветдесет и две, деветдесет и три, деветдесет и четири, деветдесет и пет, деветдесет и шест, деветдесет и седем и деветдесет и осем?

Убеждението и въздействието – те са ужасно важни за добрия менталист. (Дори избраницата на живота си Лиор покорява с таланта си, като познава телефонния й номер.) А какъв по-сигурен начин да убедите някого в тезата си от създаването на положителна емоционална връзка? Емоционалната връзка е средство за ефективна комуникация с хората и огледалното поведение е един от начините да я установите. Обърнете внимание, че успехът се крие в мярката.

Огледалното поведение, било то съзнателно или не, се основава на невербалната комуникация. Нали сте чували за заразния смях?

Ако сте на интервю за работа или на среща, вероятно не е добра идея да започнете да имитирате всеки жест на другия секунда след като го е направил. Представете си, че сте дефектно, леко несъвършено огледало. Ако копирате действията на събеседника си твърде бързо и педантично, той ще го забележи. И това ще опропасти и най-добрите намерения – ще изглежда сякаш му се подигравате…

Един от номерата с четене на мисли, които обичам да правя, е да накарам някого да нарисува нещо, докато аз съм извън стаята, а после да се опитам да нарисувам точно същото нещо. Странно, но повечето хора предпочитат да нарисуват усмихнато личице.

Буда казвал: „Всичко, което представляваме, е резултат от онова, което сме мислили. Съзнанието е всичко. Ставаме такива, каквито са мислите ни“. Лиор Сушард наистина вярва в това. А дори не е будист, нито притежава свръхестествена дарба. Той просто използва петте си сетива, за да развие шесто такова. Така наречената сетивна интуиция. Като един безкрайно находчив и наблюдателен фокусник той обича добронамерените скептици. Обича да ги оборва… за добро.

Знаете ли, че оптимизмът е умение, на което човек се научава? Никой не се ражда с чаша в ръка – била тя наполовина пълна или наполовина празна.

Гениален шоумен, екстрасенс или телепат, в „Четецът на мисли” Сушард споделя тайните си на драго сърце. Защото знае, че всеки ум е красив, способен на изключителни неща. Включително и вашият. Едно запомнете: ако случайно попаднете на негово представление, в никакъв случай не го прекъсвайте с въпрос: „Лиор, как направихте това?”. За да ви каже, трябва да ви убие след това. А вие искате да се забавлявате отново, нали?

На илюзиониста Хилел приписват крилатата мисъл: „Има два начина да живееш живота си. Като вярваш, че няма чудеса или като вярваш, че всичко е чудо”. Изборът е твой. Ако искаш да бъдеш скептик през целия си живот, бъди скептик през целия си живот. Но това няма да те направи нито по-добър, нито по-щастлив.

Премиерата на книгата на Сушард "Четецът на мисли" ще се състои на 3 април от 19:00 часа в литературен клуб "Перото"с вход свободен.

Виж тук какво можеш да направиш с прочетените книги.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *