Red Bull Soapbox

Състезание за оригинални идеи и силни усещания за първи път в България

0 коментара Сподели:

Лятото е в края си, а с него и подготовката за Red Bull Soapbox – първото по рода си състезание за безмоторни колички в България. На 28 септември, неделя, всички фенове ще имат възможност да наблюдават спускането на 75-те отбора  (с 5 повече!) по столичния булевард „Черни връх“. Там ще бъде построено трасето, с финал малко преди бул. „Арсеналски“. Количките ще са готови за старта в 10:00 ч. сутринта, а официалното начало е обявено за 11:00 ч.

Red Bull Soapbox

В конструкторската надпревара взеха участие повече от 160 проекта и над 4000 души гласуваха за количка-фаворит на www.redbullsoapbox.bg. Първите 3 места в сърцето на публиката заеха съответно проектите на HIGHKARUS 120 – с 542 гласа, THE RECYCLE BIN – с 469 гласа, и THE FLYNG HOUSE/ „Летящата къща“ – с 255 гласа. Скоро ще видим и професионално заснети видеоклипове на тези колички, които организаторите на Red Bull Soapbox подготвят. Те ще ни покажат процеса на творчество и изграждане на щурите „сапунерки”.

Red Bull Soapbox

Кой ще победи, ще определят журито и хронометърът. За формирането на оценките ще отговарят: Оги Начев, Веселин Овчаров, Александра Жекова, Мария Силвестър и Деян Донков. Това, което ги обединява, е еднакво силното им чувство за високи резултати и безкомпромисност в делата. Те ще оценяват състезателите по десетобалната система, а скоростта на всяко чудато возило ще се изписва на видеоекран.

Тагове: Red Bull Soapbox
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *