Confetti

Италианският остров на удоволствията

0 коментара Сподели:

Волен Евтимов

Gelateria Confetti е личният ни рай, където спасението от прегряване идва под формата на големи топки италиански сладолед. Майсторите от “ботуша” разбират от последния, защото удоволствията са нещо, което им е в кръвта. Храната е важна част от доброто изживяване, ако не вярваш – питай Мики Рурк от “Девет седмици и половина”. Ето защо, в Confetti гонят съвършенството по отношение на това, което слагат на масата.

Настанихме се в градината, сгушена в един от малкото романтични, но и просторни дворове в центъра на София. Сутрин, ако уцелиш времето между 9:00 до 11:30 можеш да закусиш здравословно с мюсли с мляко, мед, натрошени бисквити и малини за разкош, а като комплимент получаваш чаша чай или кафе. Друг вариант е да го направиш като англичаниете – с традиционната им закуска с бекон и яйца, а абсолютната родна класика са пържените филийки.


 

Препоръчваме ти Gelateria Confetii, ако си се размечтал за добре приготвени тигрови скариди. С малко усилия успяхме да измъкнем от главния готвач каква е тайната им – оказа се, че са фламбирани с Перно.

И ако това не ти е достатъчно, удоволствията, дошли от запад не свършват – платото антипасти събира италиански салами, сирена, сушени домати и каперси, които те съветваме да споделиш с половинката. Колкото до сладоледа, при него те разбираме, ако решиш да го хапнеш изцяло сам. Сега е правилният момент да опиташ новата мелба Fiore di Cala с круша и пъпеш. Изборът на сладолед е измежду 48 вкуса, като ние ти даваме идея да опиташ по-нестандартните – черен шоколад с горгонзола и пармезан, както и карамел с морска сол. Като най-свежа комбинация с две ръце препоръчваме двойката лимон и йогурт. Домашните сладоледи на клечка са истински хит, а това че единият от тях е под формата на сърце се надяваме да ти навява мисли за мил жест, който да направиш. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *