Gravity Co. – голямото завръщане!

Gravity Co. те очакват с незабравимо участие на 9 юни, а ние ги разпитахме за още подробности

0 коментара Сподели:

Няма как да не си „забивал“ поне веднъж на летящите парчета на Gravity Co. Групата несъмнено е феномен на родната музикална сцена, а музиката им е течно щастие, което неведнъж се е плъзгало в незабравимите ни лета и зими. След четиригодишна пауза момчетата се завръщат за супер участие в любимия Sofia Live Club, а ние,изпаднали в тиха еуфория, ги питаме за повече подробности. Чети смело.

Здравейте, Gravity Co.! Липсвахте ни на всички и затова започваме направо с голямата новина – завръщате се за общ концерт на 9 юни. Разкажете ни какво да очакваме от събитието.

Явор: За нас е огромно удоволствие специално в атмосферата на София лайв клуб да направим този концерт, защото клубът отговаря на музиката, която правим. Там винаги сме се чувствали много комфортно. Конкретно за този концерт сме решили да направим така, че музиката сама да говори за себе си, без някакви по-ефектни изненади или специални трикове.

Просто сме решили да дадем всичко от себе си, а песните сами да разкажат за това, какво преживяваме, какво сме преживели, какво усещаме, дори в същия момент.

Сигурен съм, че ще бъде много забавно, защото именно музиката на живо е нещото, което крепи един музикант и го кара да бъде все така отдаден на това. А повярвайте – музиката на живо дори има силата да лекува хора.

Стефан: Концертите с Gravity винаги са  огромно изживяване за нас. Да свирим любимите си песни е велико. За Sofia Live Club сме подготвили почти всички от траковете, които нашата публика харесва. Разбира се, в някои от тях сме поканили и Насо Русков (BabyfaceClan) – за повече експлозия.

С какво се занимаваше всеки един от вас през „музикалната пауза“ на групата и как решихте отново да излезете заедно на сцена?

Явор: Аз не бях известно време в България. Бях в Хърватска. Имах възможността както да пътувам, така и да опозная много хора. Да видя една различна култура, едни различен народ. Но някак си България и специално приятелите и роднините ми тук е това, което носталгично ме влече. Затова, където и да пътувам, моето сърце винаги ще трябва да се връща тук. За мен това не беше огромна пауза. Сигурен съм, че всеки от нас имаше нужда от такава.

Иво: С Петър и Борис създадохме постпънк групата APEMEN, с която издадохме EP-то ZERO и направихме доста концерти. Сега със Стефан сме част и от Стенли лайв бенд, а отделно работя с Руши Видинлиев и МФортноДиско.

Петър: Аз започнах работа като системен администратор. Беше ми интересно след толкова много години занимаване само с музика дали бих могъл да правя и нещо друго. Не ми се получава никак зле.
Стефан: Аз и Иво винаги сме се занимавали професионално с музика. Лично аз свиря в групи като Тангра, Авеню, Ирина Флорин, Стенли както и в различни студийни проекти. Идеята да се съберем с Gravity е на Марто от Терминал 1. Успя някак да ни убеди, че всички имаме нужда от това. И беше прав.

Подразбираме, че освен старите фенове се заформя и нова фен аудитория на Gravity Co. Да очакваме ли ново парче и бъдещи проекти от вас?

Петър: Даже се надяваме да успеем да направим две до края на годината, имаме ги като идеи.
Иво: Работим по два нови трака, като планираме и видео към единия през есента.

Освен тях – плановете ви за лятото? Къде ще може да ви чуем и видим?

Явор: Сигурен съм, че ни очаква едно много силно и хубаво лято. Тепърва ще имаме възможността да гледаме много както чужди, така и български групи. Имам чувството, че тази година лятото ще бъде основно и главно изпълнено с музикална тематика.

Защото какво по-хубаво – едно прекрасно време, едни слънчеви, хубави летни, топли дни, съчетани с една прекрасна музика.

Много приятелства, много запознанства, много нови контакти много спомени тепърва ще се градят, много любов и със сигурност лято, заредено само с положителни емоции. Засега можем да обявим няколко концерта. На 14 юли ще свирим в клуб Ментол, Варна. Ще направим два големи концерта съвместно с Остава и Jeremy? – на 12 август в Летен театър, Бургас, на 31 август в Летен театър, Пловдив.

Мнението ви за българската музикална сцена в момента? Доста хора се „завърнаха“ към бг музиката, на какво отдавате това?

Стефан:  Аз лично не мисля, че доста хора са се завърнали към бг музиката, но дано да е така. Все пак се появяват доста интересни групи като Dead Man’s Hat например.
Иво: Уви, като цяло бг сцената е далеч от световните стандарти, а локалната мода е истински ужасна. Ще съм най-щастливият човек, когато това се промени. Все пак добре че има изключения като H&Y, DeadMan’s Hat и още няколко банди.

Ще ни черпите ли с любимо парче от личната ви музикална листа? Какво си пускате най-често напоследък?

Явор: Парчето е на The Verve и се казва Lucky Man.

Петър: Carpenter Brut – Turbo Killer.

Стефан: Dead Man’s Hat – Little cars.

Иво: Хобито ми е да селектирам музика. Винаги бих си пуснал нещо на La Femme, MGMT, The Black Angels.

За финал – отправете една лична покана към всички за 9 юни. Защо да сме там? А ние определено ще сме!

Явор: За да ви покажа колко много ви обичам и да мога да ви гледам в очите и да ви изпея любимите ви песни.

Още за събитието виж тук, а ако искаш още музика – предлагаме ти ЛЯТНОТО НИ ОТКРИТИЕ: OTIS STACKS

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *