Места със здравословна кухня в София

И вкусно, и полезно

0 коментара Сподели:

Независимо дали търсиш храна за душата, или просто искаш да експериментираш, тук сме поместили няколко места, които предлагат изключително чиста храна, без каквито и да са животински примеси. Като част от основното им меню или това, създадено специално за вегетарианците, безмесните предложения всъщност не са толкова скучни.

ANANDA

Ananda e здравословна сладкарница, но има отношение и към много от вкусната и ароматна храна, към която се стремим ежедневно. Солените предложения намират специално място в менюто, като сме за никъде без техните кишове и банички със зеленчукова плънка. Домашно приготвеният хляб с квас е нещо, с което собствениците на мястото силно се гордеят и на ден изпичат поне 5 от 15-те вида, които изобщо предлагат в заведението. Какъв е хлябът на деня, научваме от Фейсбук страницата им, където има информация и за изключителния им сладък бар. Веган торти, сурови чийзкейкове и пайове и разни други чудеса, изненадващо сладострастни при първата хапка, са максимално чисти, без консерванти и подобрители в тях, като понякога дори и захарта в предлаганите сладкиши е заменена с плодове, фурми и мед. На това му казваме живителна сила в най-чист вид!

ул. „Феликс Каниц“ 14-16 / 0878 950 922/ www.anandabakery.com

VEDA HOUSE

Нашите приятели от Veda House са създали мястото с идеята за спокойствие, вкусна храна и домашен уют на едно място. Отбиваме се за обяд, избираме си японски чай, комбинираме с индийска паста и някак си забравяме за онези много важни притеснителни неща от ежедневието. После събуваме обувките и грижите и се качваме на втория етаж, за да потънем напълно в дзен атмосферата.

 ул. „Гладстон“ 2/ 0882 108 108 / www.vedahouse.bg

TABLA

Мястото не е изцяло вегетарианско, но има толкова изкусителни предложения за хората, които са решили да живеят без месо, че нямаше как да го подминем. „5 зърна“ е нашият фаворит, който идва с пълния потенциал хранителни качества на лимец, нахут, леща, киноа, басмати и зеленчуци. Авторско предложение, едно от няколкото безмесни тук, с които откровено се гордеят.

ул. „Ангел Кънчев“ 11 / 0888 750 020 / TABLA BAR

Освен здравословно хранене, можеш да включиш и други полезни дейности в деня си. Виж кои са те тук:

ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ Е ОБВЪРЗАНО И С "БАВНОТО ХРАНЕНЕ". ВИЖ КАК ТУК!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *