НАЙ-ДОБРИТЕ МЕСТА НА КАСАНДРА И СИТОНИЯ

Гастрономически тур в гръцкия рай

0 коментара Сподели:

Калимера. За втора година обикаляме близкия ни като разстояние и усещане полуостров Халкидики. В поредния ни гастрономичен тур запретваме ръкави и се спускаме надолу, за да селектираме най-добрите места за хапване и пийване, за твоето дълго гръцко лято. За да не стават грешки, следвай картата и ще разбереш къде сервират най-вкусния октопод или калмар или къде може да пиеш облачно узо на фона на живописен залез. Ямас.

 

Kritikos, Thessaloniki

Изключително елегантната и уютна атмосфера на ресторант-галерия Kritikos в Халкидики се мултиплицира успешно и в Солун. Второто заведение от веригата успява да пренесе известните ястия и незабравими летни спомени в сърцето на Панорама, най-красивия квартал в гръцкия мегаполис. Впечатляващ е рибният бар с аквариуми с богата селекция от морски дарове.

Thessaloniki, 5B Venizelou Street
+30 2310 332810

www.okritikos.com

Kritikos, Ouranoupoli

Урануполи е един наистина забележителен град, който се намира на границата между човешкото и божественото. Ако пътят ти стигне дотам, задължителна спирка е ресторант-галерия Kritikos. Морски дарове, прясно уловена риба и месо, приготвени по местни атонски рецепти, раждат вълнуващия вкус на Средиземноморието, който привлича не само туристи, но и редица световни знаменитости.

Ouranoupoli, Athon
+30 23770 71222

www.okritikos.com

Strouboulis Тavern

Ето го и любимото ни място в Афитос. Strouboulis Tavern пасва перфектно на автентичното и колоритно курортно селище. Типичната каменна къща, средиземноморският синьо-бял стил на карета, портокаловото дръвче в градината, любезната госпожа и онзи вкусен октопод, за който пишем вече втора година, ни изпълват сърцето още при мисълта за пътуване към Халкидики. Не пропускай!

Kassandra, Afitos
+30 2374 111 433

Metohi

По криволичещия горски път между Касандрия и Сани, на върха на хълма и с гледка към две морета се намира този чуден ресторант Metohi. Локацията и първокласното прясно месо, което идва директно от малките ферми от Халкидики, правят това място сред най-предпочитаните за местните и туристи, дочули за него. Ако веднъж откриеш това райско място, със сигурност ще се връщаш тук отново и отново.

2-ри км между Kassandria и Sani
+30 697 726 8210
www.taverna-metoxi.gr

Zattero Seaside Bar

Beach Bar-ът, с който откриваме сезона, се намира във Fourka, на тока на Халкидики. Кацнал на пясъчните дюни и с прекрасна гледка към тюркоазените води и живописните залези на Йонийско море, това място е като от пощенска картичка. Затова освен регулярните нощни партита тук често се организират и романтични сватби. През деня е време за коктейли и мечти.

Kassandra, Skála Foúrkas
+30 698 699 7945

Belo Horizonte

Точно над Zattero, на 30 метра от плажа, се намират тези прекрасни, чисто нови апартаменти с гледка към морето. Лично прерязахме лентата на един от апартаментите за двама и гарантираме, че условията са перфектни. Големи, уютни, просторни и слънчеви стаи, безплатен паркинг, wi-fi, климатици и тераси с infinity view. Тъй като сезонът започна, не губи време и се обади за резервация.   

Kassandra, Skála Foúrkas
+30 698 6997945
www.belohorizonte.gr

Agistri Beach Bar

Ако почиваш в близост до Pefkochori, не пропускай да се спуснеш по плажната ивица до най-якия бар в селцето. Чадърите му са закопани в пясъка, а между тях има персийски килими. Над шезлонгите пък има голяма тераса, на която е разположен шикозен ресторант с вкусно меню.

630 85 Pallini str.
+6982 444230

Spitaki Cocktail Bar

Kalithea е известна като най-горещата точка за нощен живот на ръкава. Сред целия шум може да откроим едно място много по наш вкус – Spitaki Cocktail Bar. Млади, добре изглеждащи хора, готин deep funky house и страхотни коктейли. На гърба на бара също има и готин ресторант със sea view.

+30 694 826 0188
42 Ethnikis Antistaseos Str

Ouzerie

Ако не си успял да си намериш празна стая за сезона в любимия ни Sani Resort, то може да утешиш болката си в таверната Ouzerie в Sani Club. Атмосферата, гледката и храната ще оставят траен спомен в теб и твоята любима половинка. Препоръчваме ти да се обадиш предварително за резервация.

Sani Resort, Sani 63077
+30237403122

www.sani-resort.com

Ahoy

Eat. Sleap. Ahoy. Repeat. Най-популярният клуб на Касандра е с близо 25-годишен стаж в нощния живот и е едно от любимите места на всеки, който харесва комерсиална музика. Намира се на главния път към Калитея и ще го познаеш веднага по тълпата, чакаща да влезе в клуба. Ahoy е истинска парти легенда, която може да приюти под звездите си повече от 3000 танцуващи.

Kassandra, Kalithea
+306974888915

www.ahoy.gr

Pearl Club

Още една перла в короната на Калитея – епицентърът на забавлението на Халкидики e Pearl Club. Мястото е нарицателно за добре прекарано време и е задължителна спирка за всички парти ентусиасти. Танците там си заслужават най-вече заради впечатляващия музикален съпровод от добре подбрани местни или чужди хаус диджеи, възможността да споделиш усещането с близо 2000 души, кабрио покрива за бърз достъп до звездите, огромната амфитеатрална зала и фойерверките в пика на вечерта, които вдигат настроението до небето.

Гостоприемната атмосфера и безупречното обслужване ще те накарат да се почувстваш както никога преди. Имай предвид, че клубът се намира малко извън самия курорт в посока надолу по ръкава. Няма как да пропуснеш голямото хале вдясно по пътя – особено ако е вечер, там ще видиш тълпа от готини хора и феерия от диско светлини. Работи от сряда до събота, от здрач до зори.

Kassandra, Halkidiki
+30 694 489 8086

www.pearlclub.gr

Ta Kymata

Ta Kymata е трето поколение семейна гръцка таверна, създадена през 1950 г. от местен рибар и съпругата му. Ресторантът е известен с прясно приготвената храна, за която се използват най-добрите местни съставки и старите фамилни рецепти. Той е разположен на живописното пристанище на Неос Мармарас и масите са поставени направо на пясъка, буквално върху вълните.

Sithonia, Neos Marmaras
+30 2375 071371

La Trattoria Porto Nikiti

Разнообразяваме дзадзикито и сувлакито с добре препечена пица. Най-добрата в региона е в La Trattoria, която се приготвя по автентична неаполитанска рецепта. Ресторантът се намира до старото романтично пристанище на Никити, в непосредствена близост до яхтеното пристанище. Персоналът е мил и любезен и със сигурност ще допринесе за превръщането на вечерта ти в едно незабравимо гурме преживяване.

Sithonia, Egialou Nikiti Marina
0899 994 555
+30 2375 081100

www.latrattorianikiti.gr

Zorbas

При всяко наше пътешествие до Sithonia задължително се отбиваме при Яни. От години той и неговият отбор ни посрещат като стари приятели и през цялото време се грижат нищо да не ни липсва. Рибата е, каквато е донесъл рибарят сутринта, калмарите – съвършени, а сувлакито – един път. Задължителен е изборът на маса в пясъка за максимален кеф и удоволствие.

Sithonia, Kalamitsi
+30 694 415 6115

Manassu

Пътувайки по панорамния път, между Vourvourou и Sarti, ще видиш голям билборд за Manassu. Готин къмпинг с реновирани бунгала, които си изглеждат като 4–5-звездни хотелски стаи. Към тях има як Beach Bar и красив ресторант. Всичко това в  малък живописен залив. Препоръчваме!

Akti Oneirou Sithonia, Halkidiki, Greece, 63078
+6949120652

Kotsaris

Sarti е известна дестинация със своите места за хапване. В края на крайбрежната алея се намира ресторант Kotsaris. Супер гледка от скалите над морето и маси в пясъка. Логично морската храна тук е на почит. Омари, скариди, калмари и октоподи… ей тия прекрасни неща с чаша узо правят чудеса.

On Sartis Beach, Sarti 63072
+30 2375 094105

Tzitzikas

Там, където акостират всички лодки на Porto Koufo, има няколко много добри ресторанта. Ние си избрахме да хапнем в Tzitzikas. Защото получихме препоръка от местните а и така го усетихме. Собственикът лично ни обърна внимание и ни разказваше разпалено за всяко едно от вкусните ястия.

Porto Koufo | Halkidiki, Porto Koufo 63072
+30 2375 051270

www.tzitzikas.eu

Paris Restaurant

Намираме се в близост до Karidi Beach, Vourvourou, и още по-точно – в Paris. Ресторантът е популярен с гледката си към прекрасните залези, голямото разнообразие от традиционни готвени специалитети, домашно приготвени мезета и на първо място прясната риба и морските дарове. Тук хапнахме уникален пресен калмар, скариди на скара и малки сардини… с узо, разбира се! Персоналът е приятелски настроен и знае доста лафове на български.

Sithonia, Vourvourou
+30 237 509 1312

www.parisrestaurant.gr

5 Steps in the Sand

Ако си направил кратко проучване от познати и приятели за най-вкусните места на Sithonia, със сигурност си чул препоръка за 5 Steps In The Sand. Уникално място. Отделено от всичко останало с прекрасна тераса, надвиснала над плажа на Sykia. Колкото и да е красиво, най-важното тук е храната. Прясна риба и морски дарове и всичко супер вкусно с гаранция от шефа Макис.

Sithonia, Pigadaki Sykias
+30 2375 041206

Porto Elea

Тук тюркоазеното море докосва брега, а девствените гори обгръщат целия къмпинг. Porto Elea е страхотно място, където може да летуваш с каравана, кемпер, в стационарна мобилна къщичка, бунгало или в автентичния метох. Тази година къмпингът ни посреща освежен и преобразен, все така спокоен. Таверната, Beach Bar-ът и водните атракции пък ще задоволят всичките ти прищевки.

Sithonia, Akti Zografou
0898 888 101
+30 6984 62 55 81

www.portoelea.com

Bahia Beach Bar

Bahia e част от Porto Elea, но е от другата страна на залива. Барът си има частен плаж с точно 95 чадъра. И всеки с комплект удобни шезлонги. Сенчестата тераса над тях пък влиза в гората. Комбинацията от планина и море на едно място ни дава супер яко усещане. На бара може да си поръчаш авторски коктейли като Serenti i Bahia. Бургери, салати или чийзкейк по обяд винаги е супер опция.

Sithonia, Nikítas
+30 694 794 5492

Ekies

Стъпиш ли в Ekies, губиш ума и дума и започваш да снимаш наред. Това място е рай за всеки с отношение към красивото. Тук има жестока колаборация между Майката природа и дизайн левъла на архитектите. Хотелската част, градината, басейнът, ресторантът и барът са невероятни.

Sithonia, Halkidiki, Vourvourou, 63078
+30 2375 091000

ekies.gr

Maori Beach Bar

Maori Beach Bar беше малко встрани от нашия маршрут, но в момента, в който видяхме ей тази гледка в нета, решихме да се отклоним. Супер готин плаж, с широка ивица, кристалночисто море и голям навес от палмови листа, под които има бар с разхладителни коктейли.

Pirgos Beach, Halkidiki, Gomati 63075
+30 231 550 2566

Ethnik Beach Bar

Мега яко място. Трябва да знаеш за него, за да го откриеш. Отделено е от цивилизацията и се намира на скалите над плаж Tristinika. През уикендите тук е пълно с готини хора от Солун и пада голяма забава. Крайбрежната е доста дълга и е с хубав пясък, което на Sithonia е рядко срещано.

Ethnik Beach  Bar official, 630 72 Toroni
+30 693 738 0554

FIAT 500 X TEST DRIVE

С помощта на този червен звяр, успяхме да обиколим всички места в Касандра и Ситония. Fiat 500 е сред онези модели автомобили, които имат бляскава история и светло бъдеще. Настоящето му се казва 500 X, който превръща иначе това бижу в малък джип. Точно от това имахме нужда за поредния ни маршрут, в който обиколихме Халкидики нашир и длъж. Взимахме остри завои по панорамния път край Егейско море, слизахме по черни пътища до малките тюркоазени заливи. Беше перфектен!

Година: 2015
Двигател:1.4 Multiair II
Мощност:140 к.с 0-100 км/ч (сек.) – 9,8
Трансмисия: 6-степенна автоматична
Тип гориво: Бензин
Разход на гориво: комбиниран цикъл (литри/100 км) – 6.0
Цена:от 33 900 лв.

ПРОДЪЛЖАВАМЕ НА ГРЪЦКА ВЪЛНА ВИЖ НАЙ-ДОБРИТЕ БАРОВЕ И РЕСТОРАНТИ В СОЛУН

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *