Най-добрите места в Банско и Боровец

Къде да се стоплиш в планината

0 коментара Сподели:

Като ни замирише на дълбока зима, като минат празниците и еуфорията в града, палим кънките към зимните курорти. Традиционно през  януари наточваме ските, ваксираме бордовете и разцъкваме из Банско и Боровец. Редуваме снежните приключения с готините барове, греяното вино и чай. Абе, баш зимна приказка, както ние си я разбираме!

AFTER ELEVEN

Зимните почивки не са само вечери пред камината, ето защо с удоволствие ти представяме After Eleven. Мястото промени коренно нощния живот в Боровец, като ни подари перфектен саунд, партита с нашумелите имена от родната музикална сцена, световни диджеи и много фън с приятни танцьорки и топ обслужване. Ако искаш качествено парти – това е мястото!
хотел “Рила”
0888 810 160

THE TERRACE LOUNGE

Почетните ни зимни обиколки си имат задължителни спирки и една от тях е The Terrace Lounge в хотел „Рила“, Боровец. Мястото ни дава зашеметяваща гледка към боровата гора и пистите. Бонус новината пък е, че вече освен невероятните коктейли и премиум винената листа тук ще те радва и богато меню, включващо паста, стекове, салати, бургери и още.
хотел “Рила”
0888 810 160

CHAMPIONS LOBBY BAR & DINER

В сърцето на Боровец ни посреща Champions Lobby Bar & Diner, за да ни даде алпийски стил и планински уют. Тук ще се насладиш на впечатляващо меню за всеки момент от деня, отлични питиета и прецизно обслужване. На уше ти споделяме, че най-точното място е пред камината с невероятния им горещ шоколад в ръка.
хотел “Рила”
0888 810 160

SAMOKOVI MEZZE & GRIL

А-ла-карт ресторантът Samokovi Mezze & Grill ни дава това, за което мечтаем цяла зима – автентична регионална кухня, съчетана с оживената атмосфера на спортния бар. Тук ще ти предложат панбалканска кухня тип „тапас“, „мезе“ и световни „класики“. Подсказваме ти още, че зад цялото кулинарно изживяване стои майсторската ръка на шеф Стоян Кирин.
хотел “Рила”
0888 810 160

HOTEL RILA

Боровец си има символ и това неоспоримо е четиризвездният хотел „Рила“. Разположен в непосредствена близост до пистите, класическият ski-in/ski-out хотел е построен по образец  на френския ски курорт Les Arcs, а след мащабен ремонт мястото вече ни посреща с изцяло нов впечатляващ  дизайн. Чакаме те!

RILA SPA

Спа центърът на хотел „Рила“ съчетава удоволствието от чистия въздух на планината с релаксиращи и здравословни терапии с продукти на световноизвестната марка Elemis. Модерната термозона включва няколко финландски сауни, парна баня, криокабина и турска зона. Нас пък ще ни откриеш или край впечатляващия басейн, или на някоя от разкрасяващите терапии.

FUNKY’S BAR

Funky‘s Bar в Боровец е нашето място против зимна депресия и скука. Тук ще те посрещнат толкова ведро, че ще имаш чувството, че всеки ден е Коледа, а усмихнатият екип и уютната атмосфера ще те карат да се връщаш пак и пак. Интериорът е дело на собствениците, а ние добавяме, че и в напитките доста си ги бива, така че те съветваме да не пропускаш! Екипът на барa предупреждава: не яж жълт сняг и не си лягай, преди да се прибереш!
срещу х-л “Рила”
0898 944 089

OTP APRES SKI BAR & BBQ

Представяме ти мястото, от което Боровец имаше нужда. С вкусна храна, добри питиета и яка музика. Идеално е за по бира между спусканията, за обилно хапване след каране или пък за една от онези дълги парти вечери, които си спомняме добре от миналия сезон. Последното спускане трябва е по писта „Ротата“, защото най-добрият завършек на снежния ден  трябва да е в OTP.
хотел “Янакиев”
0878 104 034

SILVER FOX

Тук отново сме по препоръка на местните. Проверените тип места са находка, при която рискът да се разочароваш е малък. Тази къщичка се намира точно на пистата, така че се огледай за табелата и влез за едно вино.

БОРОСПОРТ

Ако искаш активна и забавна почивка, обърни се към ски и сноуборд училището на „Бороспорт“. От детски снежен парк „Борокидс“ до уроци за възрастни (индивидуални и групови) – тук можеш да свалиш напрежението, спускайки се с борда или ските по склона.
0889 607 000

RESMY

Ако искаш да се откъснеш от стандартното, задължително отиди в Resmy. Тук си на гости на семейство световни шампиони, обсипани с купи и стари ски, окачени на стената. Храната е домашна и се приготвя в камината пред теб.
0887 545 847

BANSKO ROYAL TOWERS

Избираме хотел Bansko Royal Towers заради култовата му локация до лифтовете, както и атмосферата, която тук е точно каквато я искаме. Хотелът е перфектен не само за ценители на зимните спортове, но и за тези, които обичат да се глезят. Тук спа центърът е повече от чудесен с бълбукащо джакузи и голям вътрешен басейн, за които отдавна мечтаем.
ул. „Явор“
0885 692 269

FLASH CLUB

Flash приютява редица хаус, R‘n‘B и денс партита и ти предлага изживяване с най-добрите световни диджеи. Клубът неслучайно е с два световни приза от Лондон и Ню Йорк за най-добър нощен клуб, а осветлението, дизайнът и саундът са на ниво, което рядко се вижда у нас. Ако искаш да се потопиш в лукс парти обстановка с много качествен алкохол и селектирана музика – това е мястото!
ул. “Найден Геров” 13
0899 902 222

WHITE LAVINA

White Lavina Spa and Ski Lodge хотел в Банско е готов да те посрещне с изцяло реновиран имидж и с много предложения за активна почивка на открито и релакс, достоен за една приказна ваканция. Хотелът се радва на уютна атмосфера, отлично обслужване и специално от-ношение към всеки гост. Тук ще ти предложат толкова удоволствия на открито, че да ти се завие свят – освен възможност да практикуваш всички зимни спортове от мястото организират и курсове по лавинна безопасност, походи със снегоходки в планината, изкачване на някои от най-красивите върхове в Рила и Пирин, както и специални предложения и за най-взискателни те клиенти. Лятото също не е за изпускане, когато организаторите отново няма да те оставят да скучаеш, а най-приятното е, че след дългите и натоварени приключения в планината тук ще ти предложат възстановяващи масажи, терапии и балансираща йога.
ул. „Полежан“ 9
0888 551 414

OXYGEN CLUB

Няма как да не си бил в Банско и поне веднъж да не си куфял до зори в култовия Oxygen Club. Тук е сърцето на нощния живот и точно тук можеш да засечеш най-усмихнатите агенти, плюс много красиви дами и известни лица от родната и не само музикална сцена. Интериорът е точно по наш вкус, а звукът и осветлението са на най-високо ниво. Няма да пропуснем да ти разкажем и за барманите, които направо палят  мрака, а алкохолната листа е от богата по-богата – без компромис в качеството. За януари от мястото ти обещават цял месец незабравими партита с Ъпсурт, Спенс, 100 кила, Сладкаристика, Криско и още много други. Напомняме ти и че в Oxygen Club всяка неделя се организират запомнящите се staff партита с безплатен вход и премиум алкохол на чудни цени. Останалото е добро настроение и задължителният party mood, който и да нямаш, ще си набавиш веднага щом прекрачиш прага.
ул. „Пирин“ 95
088 902 4525

LEONARDO

Ресторант Leonardo е част от комплекса към апартхотел Lucky Bansko. Тук трябва да опиташ фламбираната паста в пита от пармиджано или да се наслаждаваш на тайнството на приготвяне на храната на шоу кукинг.
ул. „Кир Благо Тодев“ 11

180 DEGREES

Ако искаш активна и забавна почивка, обърни се към ски и сноуборд училището на „Бороспорт“. От детски снежен парк „Борокидс“ до уроци за възрастни (индивидуални и групови), тук можеш да свалиш напрежението, спускайки се с борда или ските по склона.
Ски писта – Банско

МОЛЕРИТЕ

Механа „Молерите“ е едно от най-уютните и автентични места в Банско за традиционна българска кухня и музика на живо. Барбекю и пърленки на пещ, разядки по местни бабини рецепти са само част специалитетите от богатото меню.
ул. „Глазне“ 41

STARFISH COFFEE & CHAMPAGNE BAR

Място, съчетаващо уникалния дизайн на англичанина Уорън Мейс и усета за кафе на световно ниво на норвежеца Тронд Молдскрет. Тук залагат на много стил, безупречно обслужване, класен алкохол и премиум кафе – единствено по рода си за България. Не пропускай и внимателно подбраните български вина!
ул. „Глазне” 14
0893 911 993

Тук можеш да се насладиш на топ ресторантите с отворени кухни.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *