Africa Day Celebration

16-часова програма с дневни танцувални и музикални работилници и Rancido от Innervisions

0 коментара Сподели:

На 28 май Soul Fiction и Ubuntu Messengers влизат в сътрудничество, за да осъществят значима обща кауза – да обединят българи и африканци по случай честването на Световния ден на Африка. Очаква се празник на сетивата под формата на разнообразна дневно-вечерна програма, която ще се пренесе на изцяло клубно ниво в по-късните часове, заедно с едно от най-актуалните и интересни имена на афро и дийп хаус сцената в Холандия – младият и перспективен диджей и продуцент Rancido.

Младите активисти Мария Косса и Миряна Ташкова(Ubuntu Messengers)слагат началото на празника още в 14:30ч  в пространството на новооткрия бар Петък (ул. „Гурко“ №21), чиито специално пригодени екстериор и интериор непременно ще пренесат посетителите в райските земи на Слънчевия континент. Те ще имат възможността да чуят вълнуващи истории за далечни страни, разказани от  Клуб на пътешественика, да се включат в музикални и танцови работилници и да опитат вкусна африканска национална храна. След 18ч. в събитието ще се включат и Global Vision Circle, които са добре познати като организатори на събития по случай Деня на Африка през изминалите години. Преживяванията през целия ден ще ни настроят подходящо на африканска вълна, която ще се пренесе след 22ч. в бар Tell Me, където холандският майстор на афро-бийт груува Rancido, в компанията на George Quest и Soulful Traveller(Soul Fiction), ще се погрижат танците да не спират до сутринта.

Rancido или Randy Tjon-A-Fon е един от най-ярките представители на съвременнната афро бийт хаус сцена в Холандия. Роден през 1983г, в младежките си години е запален по графитите и брейк денсинга, но музиката го печели и за това той решава да й се отдаде напълно. През 2007г. издава първата си плоча – ‘’Salsa Sundae’’, а две години по-късно става резидент на поредицата партита Soul Heaven, които се организират в култовия амстердамски клуб Paradiso, където редовно гостуват имена като Kerri Chandler, DJ Spen, Mr. V, Dennis Ferrer и много други. Именно там успява да се наложи не само като подуцент и ремиксатор, а и като динамичен диджей, който успява по много адекватен начин да прокарва новите тенденции в афро и дийп хаус музиката. Не закъснява и със създаването на негов собствен лейбъл – Deep Journey, където Rancido представя своите виждания за съвременната клубна музика. Негови парчета могат да бъдат намерени в каталозите на големи компании и лейбъли като VEGA Records, BBE, Innervisions, Nite Grooves, King Street Sounds, Offering, Atjazz, Tribe и други, а през 2014г. Rancidoуспява да се изкачи до четвърто място в престижната класация на Traxsourceза най-добри афро хаус изпълнители.

Подробна  информация за програмата по случай Деня на Африка можете да намерите на страницата на Soul Fiction, на страницата на Ubuntu Messengers, както и като се присъедините към събитието във Фейсбук.

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *