И замириса на море … и анасон

0 коментара Сподели:

Михаил Новаков

Лятото за нас е редуване на анасон и море, море и анасон и така до последния слънчев лъч. Така че още с повея на първия морски бриз сетивата ни се обострят за плаж и приключения, дълги трапези, леки ястия и свежи питиета, а вечерите ни задължително започват с освежаващия и проxладен вкус и аромат на анасонови напитки. Вдъхновени от всичко това, селектирахме най-добрите представители на млечнобелия алкохол на родна земя. Поставихме го в естествения му хабитат, а именно в компанията на вкусни гурме хапки и морски деликатеси и го заснехме, за да ти го покажем. Да ти е сладко!

Благодарим на Mediterraneo за  вкусната компания!

OUZO 12
700 ml / 15.99 лв.* / 38% Alc. Vol.

Духът на Гърция е събран в бутилката на Ouzo 12, един от най-старите брандове, създаден през 1880г. в Константинопол. То се отличава с богат и комплексен аромат, с нотки на анасон и канела, копър, индийско орехче и притежава уникалната способността да забавя естествено ритъма на живота. Признаваме, че в добрата компания на рибно меню можем да изпием океани от „млечната“ течност.

JIVAERI OUZO
700 ml / 15.50 лв.* / 40% Alc. Vol.

Гърците влагат силна емоция, произнасяйки думата Jivaeri – те наричат с нея своите любими, както и едноименното узо, към което таят обагрени в палитра морски чувства. С над 160-годишна традиция и до ден-днешен то продължава да се произвежда в най-старата фабрика за узо в света, запазвайки непреходни във времето своя аромат, уникален вкус и тайна формула от подбрани семена и билки.

EFE GOLD RAKI
700 ml / 21.50 лв.* / 45% Alc. Vol.

Efe Gold е турска анасонова напитка, направена от най-доброто грозде на Анадола и висококачествен анасон. Не съдържа добавена захар и отлежава минимум 120 дни в дъбови бъчви, което й придава мек вкус, цвят и аромати. Консумира се разредена с вода и лед. Подходяща е за консумация с ордьоври, морски деликатеси и десерти, или с други думи – табиетлийско питие, което си иска добре подредена трапеза и необходимото време.

OUZO OF PLOMARI
700 ml / 16 лв.* / 45% Alc. Vol.

Моряшкото селце Plomari е разположено на югоизточните брегове на гръцкия остров Лесбос. Това е родното място на най-известните видове узо, кръстопътят на Азия и Европа, където благоуханията на Ориента се смесват с византийския шепот по бреговете, влизайки под тапата на бутилка Plomari. То се отличава с фин баланс във вкуса – деликатен и все пак плътен за абсолютна анасонова омая!

PERNOD
700 ml / 23.99 лв.* / 40% Alc. Vol.

Дори и да не си сред късметлиите, които от балкона си имат гледка към блестящите води на Марсилия, можеш да извикаш слънчевите дни с чаша Pernod в ръка. Мирисът на анасон придава не само вкус, но и въображение, което моментално те пренася на място с огледални заливи, целунати от слънцето, чиято идилия се допълва великолепно с изтънчения вкус и букет аромати, които има питието.

RICARD
700 ml / 19.99 лв.* / 45% Alc. Vol.

Ricard е класика в жанра. Френската емблема е позната като най-любим пастис изобщо и всеки уважаващ анасоновите му качества знае добре, че не му трябва нищо повече от малко лед и вода в съотношение 1 към 5. Кехлибареният му цвят изгрява като истинско слънце в чаша, след което ни трябва само приятна компания, за да отпуснем сетивата където и да ни е свáрил животът.

TEKIRDAG GOLD
700 ml  / 38 лв.* / 45% Alc. Vol. 

Златната Текирда е рожба на комбинацията от най-доброто тракийско грозде и висококачествените анасонови зрънца, които Западният Анадол предлага. Мекотата и сладкият й вкус са се развили чрез отлежаването й в дъбови бъчви, благодарение на което тя придобива и специалния си златен цвят. Перфектното допълнение към всяко вълнуващо и освежаващо гастрономическо преживяване.

YENI RAKI
700 ml / 24 лв.* / 45% Alc. Vol.

Тази магическа отвара е най-известната турска напитка. Суперракия, изключително чиста гроздова с анасон, от която се твърди, че можеш да изпиеш произволно количество без никакви остатъчни последствия на другия ден. Все пак консумирай умно и задължително в компанията на добре подбрани мезенца. Препоръчваме комбинация от ракъ, рибни деликатеси и салата за наистина запомнящ се ефект.

Продължаваме напред със златните бири на лятото.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *