Маршрут на кв. Лозенец

Извеждаме те на разходка в един от любимите ни квартали

0 коментара Сподели:


През първите седмици на пролетта разцъфва и любопитството ни към нови земи, криещи своите вкусни съкровища. Напускаме периметъра на добре познатия център и се впускаме в приключение из любимия „Лозенец“. Кварталът крие своите малки тайни, а ние смело качваме „Черни връх“ и пресичаме Канала, за да ги открием. Разказваме ти за впечатленията ни от най-интересните местенца, през които е задължително да наминеш дори и да не си наблизо.

BULGAR

Ресторант Bulgar ти предлага един съвременен прочит на българската кухня. Рецепти, запазени в най-старите готварски книги и предавани като легенди от майсторите на кулинарното изкуство, се преплитат с модерните тенденции в кулинарията днес. Част от семейството на хотел „Маринела“, Bulgar се помещава на два етажа с капацитет 150 места и притежава всичко нужно за доброто ти прекарване. 
бул. „Джеймс Баучер“ 100
087 774 5555
Работно време: 12:00 – 01:00
/RestaurantBulgar

CACHE

Откакто е на родната бар сцена, Caché стана предпочитаната ни дестинация за страхотни коктейли и супер музикална селекция. Обещават ни с първите слънчеви дни да очакваме притегателния им летен бар и градина, както и чисто ново коктейлно меню, плюс нови гурме предложения, но да не забравяме и петък и събота, когато ни готвят впечатляващи парти ивенти.
ул. „Арсеналски“ 2
089 446 4169
Работно време: 09:00 – 06:00
/cachebar

CANDY CLUB

Candy в хотел „Маринела“ е хитова локация. Притежава всичко, на което държим – модерен и луксозен интериор, отлично обслужване, богата селекция салати, авторско SASA суши и меню с неустоими предложения с пиле, свинско, телешко месо, риба и морски дарове, разнообразие от коктейли, парти атмосфера, плюс целодневна възможност да се отдадеш на всички тези удоволствия.
бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 470 6060
Работно време: 09:00 – 01:00
www.candyclub.bg

THE CORNER 

За търсещите спираща дъха панорамна гледка, уникален интериор и усещане за уют и екзотика! Всичко това ви очаква в The Corner Piano Bar & Dinner, в съчетание с внимателно подбрана бар селекция, запомнящи се фюжън предложения от нашата кухня и атрактивна програма от музикални лайф вечери, гост звезди и Dj партита. Не пропускай да се поглезиш с красотата на нощна София.
бул. „Никола Й. Вапцаров“ 35
0884 555 444
Работно време: 10:00 – 02:00
www.thecorner.bg

CAPTAIN COOK

Веригата Captain Cook отдавна се е превърнала в емблема за стил и качествена храна. Тук ще намериш най-добрите пресни риби и морски деликатеси, големи екзотични риби, стриди от Нормандия, най-висок клас телешко от породите Уай Гю и Кобе, най-високия клас барбекю Josper и много още. Добави към всичко това и отличната им винена листа и просто се наслади на удоволствието!
бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 299 9001
Работно време: 12:00 – 00:00
www.captaincook.bg

LA BOTTEGA PRIMA 

Първата La Вottega от веригата ни примамва с вкусна прясна паста и пици, винена листа от всички региони на Италия и вариации на пресен хляб с квас. С нетърпение плануваме романтични вечери на лятната тераса в компанията на всичките им италиански специалитети, а гурме магазинът в ресторанта често поставя кулинарен щрих на разходките ни както с продукти, така и с напитки.
ул. „Милин камък“ 6
0885 780 222
Работно време: 09:00 – 22:30
www.labottega.bg

HAPPY

В ресторантите от веригата Happy Bar & Grill намираме всичко, от което се нуждаем. Когато говорим за локацията им в кв. „Лозенец“, те очаква отново перфектно качество – неповторим модерен интериор, винаги вкусна и прясна храна с огромно разнообразие, усмихнато и елегантно обслужване, както и неповторимата Happy атмосфера с винаги забавни и запомнящи се моменти.
ул. “Богатица” 36
0700 20 888
Работно време: 11:00 – 23:00
www.happy.bg

MY HOUSE 

Бижуто на квартал Лозенец те привлича с автентичен интериор, уютна обстановка, прекрасен детски кът и безупречно обслужване. Новаторският стил на кухнята изгражда нови тенденции в гастрономията чрез високотехнологични методики и екологични продукти от различни райони. Не пропускай да изпиташ емоцията на My House, където да се почувстваш  у дома си.
ул. „Ралица“ 2
089 939 9399
Работно време: 11:00 – 00:00
www.myhouseclub.bg

SANTÉ BAR & KITCHEN 

Когато си в „Лозенец“, задължително се потопи в прекрасната атмо­сфера и подбрано меню на SanTé. Ще се насладиш на перфектно обслужване и интернационална кухня, в челните ни класации –  ежедневно, домашно приготвени закуски, страхотни обедни предложения, апетитни месни и морски деликатеси, плюс подбрана винена листа и детски кът, осигуряващ комфорт за теб и компанията ти.
ул. „Златовръх“ 4
088 320 3499
Работно време: 09:00 – 23:00
www.restaurantsante.com

SBAR 

Когато говорим за креативни пространства в „Лозенец“, посети SBar. Мястото ни дава перфектния coworking space, пространство за събития, частни и бизнес партита, като концепцията му е да базира и изгради общност с фокус върху технологиите. Добавяме модерния интериор и страхотното отношение, което получаваш тук.
бул. „Никола Й. Вапцаров“ 6

THE SEAFOOD MARKET 

Морският оазис, който всеки път успява да развълнува небцето ни с разнообразие от висококачествени продукти – риба, както охладена и замразена, така и печена, но и миди, екзотични азиатски продукти, суши и улов на черноморска риба. От витрините ни примамва селекцията зехтини, а веднъж влезем ли – посещенията стават традиция.
бул. „Черни връх“ 23

SOUL KITCHEN

Мястото в „Лозенец“, където приготвят истинска храна за душата. Тук ни посрещат с меню единствено от сезонни и качествени продукти, като кухнята им е изцяло растителна, с разнообразни предложения. Звездата несъмнено е грилованото българско сирене от кашу в компанията на апетитни мусове от ябълка, круша или печени дюли.
ул. „Кокиче“ 13
087 644 0003
Работно време: 11:00 – 00:00
www.soulkitchen.bg

UMAMI

Umami се движи по ръба на съвършенството и затова, когато сме в „Лозенец“, това е задължителната ни дестинация. Тук ще предизвикат и петте ти сетива, за да достигнеш до възхитителния вкус на автентичната им японска кухня с много авторски предложения и топ съставки. Не пропускаме да ти подскажем и че съвсем скоро отварят и очарователната си японска дзен градина.
бул. “Джеймс Баучер” 100
0884 80 40 40
Работно време: 10:00 – 23:45
www.umami.bg

ТАБИЕТ

Истинско кулинарно изживяване, богато меню, перфектно обслужване и лично отношение към всеки гост в определено любимия ни „Табиет“. Тук те очакват чудесна интернационална кухня, висококачествени продукти, селекция от над 120 подбрани вина и модерен интериор, от които ние избираме прекрасната им закрита тераса, изцяло в средиземноморски стил.
бул. „Джеймс Баучер“ 76
02 969 696
Работно време: 12:00 – 00:00
www.tabiet.com

TEMPERO 

На португалски tempero означава подправки, а без тях животът просто не е вкусен. Ето защо, за да ни е вкусно и интересно, ние се отправяме към любимото ни модерно бистро Tempero. Тук ценят всеки свой гост и ти предлагат приятелска и домашна обстановка с модерен интериор и разкошна градина с много простор. Когато говорим за менюто, може да разчиташ на интернационална кухня, голямо разнообразие, авторски прочит на гурме класики и, разбира се, акцент върху пресните, свежи и качествени съставки. Ако трябва да ти препоръчаме – избери грил предложенията им, като тук те се приготвят на су вид, а след това финалът е за магическия им грил с вулканични камъни. Като допълнение не пропускай обедните менюта, богатата им винена листа, подбрана от техния сомелиер, както и селекцията за феновете на бира.
ул. „Голо бърдо“ 2
087 870 4470
Работно време: 10:00 – 00:00
www.tempero.bg

НЕДЕЛЯ

Сладкарниците от веригата „Неделя“ са утвърденият оазис, що се отнася до малките моменти на щастие, любов към добрия вкус и разнообразие от сладости. Класическите им изкушения си правят компания с натуралната серия сладкиши, които ни канят да се подсладим точно преди лятото, без да се притесняваме за излишните калории. Без захар, веган предложенията с мед са чудесната алтернатива, ако искаш да разнообразиш познатите находки. Каним те и на чаша кафе, специално изготвен микс за неделните локации. С идващата пролет взимаме топлата ароматна напитка за разходката ни из слънчев „Лозенец“. Майсторите баристи те изкушават с любимите лате, капучино и какво ли още не за твоите to go приключения. А за финал можеш да отнесеш малките моменти щастие и вкъщи за специалните ти поводи.
бул. „Черни връх“ 13
02 963 0818
Работно време: 09:00 – 21:00
www.nedelya.com

CASA DE CUBA 

Кубинското Casa de Cuba автентично пресъздава темпераментния дух на страстната латинска държава и ти обещава едно топло изживяване, когато и да се отбиеш до квартал Лозенец. Тук ще ти забъркат едно от най-хубавите мохита в София, които дори самият Хемингуей би признал за по-добро от тези в Куба.
ул. Цветна Градина 1
088 545 5633
Работно време: Понеделник – Събота: 08:00 – 01:30, Неделя: 10:00 – 01:30
sofia.casadecuba.bg

RANCHERO 

В Ranchero идваме заради висококачествената им селекция от меса на шиш с тайни подправки и маринати, които могат да се опитат само тук, при това на корем. Обожаваме сочното им телешко, свинско, ребърца, пилешко, пуешко и перфектното чорисо, всичко за ценители.
бул. Никола Вапцаров 6
0700 10 127
Работно време: 09:00 – 23:30

www.ranchero.bg

GREEN DELI 

Заведението ни е спечелило със своя уютен интериорен стил и богатия си асортимент от разнообразни предложения, подходящи за всеки тип здравословно хранене. Пием кварталното си уникално кафе в локацията им в квартал Лозенец, но обичаме и да минаваме оттам и експериментираме винаги с различно предложение от фреш менюто им.
бул. Черни Връх 32
088 894 9496
greendelicafe.com

ВИЛА РОСИЧЕ

Дългогодишна наша спирка в търсенето на сладкото щастие в живота. Вила Росиче е мястото, където похапваме класически сладости. В уютния и кокетен интериор, емблематичен за сладкарската къща, може да намериш също ароматно кафе и микс от напитки, претворени отново в сладки изкушения.
ул. Акация 1
0888 400 386
Работно време: 08:30 – 22:00
vilarosiche.com

STREET CHEFS

Бургерите са ни любима дестинация, що се отнася до задоволяване на апетита ни при дългите разходки из Лозенец. Първокачествено прясно българско телешко се комбинира с домашно изпечения бриош по тяхна специална рецепта. А сосовете, краставичките и карамелизираният лук са финалната част от удоволствието всеки път, щом решим да ги посетим.
ул. Козяк 2-3
088 905 2595
Работно време: 11:30 – 22:30
street.chefs

Междувременно можеш да се отбиеш някъде за хубаво пролетно разкрасяване.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *