Коктейлите на сезона и любимите ни бармани в София

Любимите барове посрещат лятото с вкусни коктейлни изненади, виж ги тук

0 коментара Сподели:

Добре приготвените коктейли си остават най-добрата компания на градския човек. В топлите нощи си спретваме високоградусна пролетна фиеста и опитваме модерните тенденции, представени от майсторите миксолози. Правим задължителния списък с нови коктейлни предложения, които след това прилежно снимаме и ти препоръчваме. Защото знаем, че и ти като нас си почитател на вкусните и впечатляващи напитки, които оставят траен отпечатък на небцето.

THE COCKTAIL BAR

The Cocktail Bar е задължителната спирка в централната разходка между „Солунска“ и „Ангел Кънчев“. Още от следобед поръчваме коктейли от слънчевите маси на паветата и продължаваме до късни часове с новите коктейлни предложения. Представяме ти Silk and Smoke с приятно опушен аромат на канела, вариант на класически уиски сауър с пресен лимон, белтък и сироп от лапсанг сучонг.

CAGE URBAN BAR

Новата спирка извън познатите рамки е Cage Urban bar. Харесва ни да се отбиваме и за парти, и за прохладни вечери с качествени коктейлни напитки като новия звяр Green Dragon. Забъркан с ром, фреш лимон, джинджър, мента и ефирна инфузия от зелена ябълка, коктейлът си е чиста доза удоволствие в чаша, което е перфектната прелюдия за нощни забавления из града.

JÁSMINE

Представяме ти Lust Call – част от новото меню гастро коктейли на Jasmine Gastro Bar. Всички те са специално миксирани, за да съвпаднат по най-добрия начин с избраната от теб храна. Нямахме търпение да поръчаме един от тях, вече и в прохладната атмосфера на градината, скрита от градските погледи. Гастро коктейлите ще допълнят до съвършенство всяка част от деня и вечерта ти.

 MEMENTO

Локациите на Memento са винаги там, където имаш нужда да се отбиеш за качествена напитка в свежа атмосфера. Намираш ги насред слънчевото НДК, на разходка по „Витошка“ и в центъра на нощните ти преживявания на „Раковска“. За пролетно-летния сезон са ни забъркали свежи и интересни предложения, с които да разхлаждаш страстите и да повдигаш настроението си. Bistra Blossom е ракиено предложение с приятен анасонов вкус. Вкусът се допълва от грейпфрут, лайм и ликьор от бъз. В малко по-висока чаша, подобно на мохито, ти сервират коктейла Rakito. Отново с ракия, но този път тройно филтрирана гроздова, свежи нотки от краставица, лимон и магданоз. Третият ни фаворит е Aperamento Bronze. Както сам се досещаш и от заглавието, кехлибареното изкушение е с карамелени нотки и портокалови кори, които в комбинация гарантирано ще подсладят моментите ти на удоволствие и ще те накарат да останеш.

 PUBLIC

Докато пролетта изпълва с аромат на люляк града, на втория етаж лятото кипи с пълна сила. Ново коктейлно меню, акустична сряда и вълнуващи събития ще се случат и този сезон на емблематичната тераса на ул. „Ангел Кънчев“. Кула от ликьор Италикус, ликьор Татратий на основата на чай, домашен кордиал и сода те очаква нетърпеливо на бара под коктейлното име Италиано.

СПУТНИК

„Спутник“ отново успява да завърти в различна посока идеята ни за светоусещане с едно уж познато коктейлно заглавие – Mai-Tai Bg. В техния прочит обаче домашното пюре от зелени ябълки и Фалеръм си прави компания с два вида ром и кайсиева ракия „Ракета“. Приятните кисели нотки подчертават вкуса на ракия „Ракета“ и откриват балансирания аромат на българска роза.

Новото ни любимо място на улица Оборище.

Тагове:
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *