City Walk: Гурко

Градската ни среда разполага с едно от тези места, които предлагат всички, от което имаш нужда

0 коментара Сподели:

Mожем да я наречем пъпната връв на София: носи стволовите клетки на града и принадлежи на потомците на историята. Понякога прилича повече на Стайнбековата улица „Консервна”, отколкото на „Монтенаполеоне”, но ние си я обичаме. И знаем, че всеки тегел по нея завършва с усмивка. Ето и най-добрите причини за това.

VINELLO

Хубавото вино винаги е било и ще бъде част от пътя ни. Една от любимите ни локации от веригата вино магазини го раз- нообразява с вина от цял свят и селекция от редки и отлежали вина на световно ниво!

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 1

БАР ПЕТЪК

Под високото му небе има място за всички – ето защо е неизменна спирка от маршрута на софийските вечери. Толкова ни е волен и уютен, че няма да излъжем, ако го наречем втори дом.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 21

SIMPLE

Тухлените му стени са трегери на добрата храна в града. Обичаме ресторанта и заради възможността да опитваме различни ястия от света, докато просто си седим на масата…

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 38

SHADES OF RED

Целодневният ресторант на Гранд хотел София ни потапя в аристократичната аура на града – за бизнес обяд, галавечеря или в еже- дневните ритуали на удоволствието. В менюто са подбрани специалитети от интернационалната кухня и български шедьоври на шеф Жоро Иванов. Към тях сомелиер Валентин Рударски налива опияняващия винен вкус на България и света.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 1
02 811 0 930 

MEMENTO

На един от знаковите ъгли в геометрията на града, Memento е ключова точка от маршрута на добрия живот. В сборния пункт на градските хедонисти денят започва с аромат на прясно смляно премиум кафе, приготвено от вещи в занаята баристи, и завършва със свръхновите от вселената на коктейлите. Да си го кажем направо: не можем без него!

ул. „Георги С. Раковски“ 106
0888 402 333 

CICCIONE

И със завързани очи ще стигнем до крайпътния кулинарен оазис. Ще познаем сезона, разгръщайки менюто, а Ciccione отново ще ни спечели с промоцио- нални предложения. Главни действащи лица са Aperol и Campari, плато с колбаси и сирена и вино Пино Неро.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 9

VANILLA KITCHEN

Сладкарницата е талисман на улица „Гурко“ и колонизатор на сетивата ни. Ако следваме ароматната диря, можем да стигнем до здравословните десерти и вкусните веган сладкиши дори със завързани очи. В рая на сладкото дори мебелите приличат на тортички!

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 38

BARE HANDS SOCIETY

Това е големият заек в ръкава на ул. „Гурко“. Съкровищница, побрала дотуърк изкуството на Дидо Пешев върху хартия и текстил. Още от самото начало стените ѝ са трегер на изкуството, културата и модата, приемайки на рафтовете си някои от най-добрите брандове и български артисти с акцент върху ситопечата и ръчното производство.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 27 

BUTCHER

Искаме агнешки или телешки котлет, свинско или пилешко? Минаваме през Butcher! Освен че са на световно ниво, в двете съседни месарници всичко е „прозрачно“. Имат си транжорни, а в камерите за зреене виждаме как стековете се готвят за скок в чиниите ни. Освен суров суджук и мариновани меса в новия спот откриваме и сирена от малки ферми.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 27А
02 954 5457

GODZILA

Може и да предпочитаме чудовищно добрата гледка от варненските прегръдки на GODZILA, но софийският ресторант от веригата пък е отлична причина да хвърлим котва и по бреговете на „Гурко“. В разнообразното меню са интернационални ястия, рибни деликатеси, суши GODZILA изкушения и BBQ на дървени въглища. А споменахме ли домашно печените хлебчета?

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 52
0887 20 60 40

BOARD SHOP

Под екипировката на времето тупти сърцето на стария Board Shop от ул. „Шишман“. Екипът е непроменен, но в крак с времето! Има буквално всичко за зимните и летните ни прищевки.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 43

DA GIANCARLO

Когато Ботуша стъпва на „Гурко“, резултатът е впечатляващ. Благодарение на главния готвач Болоня често е в чинията ни. В спагетерията се глезим с всичко от ньоки до лазаня.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 46

YOGA VIBE

От залите на едно от любимите ни места за йога избуява Дървото на живота. Отвъд френските прозорци са само професионалисти и постелките на собственото ни спокойствие.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 66

STARBUCKS

И 10х10 реда няма да ни стигнат да опишем любовта си към първия Starbucks® у нас, който стана на 10 години! Зелената дама от логото, която превърна почивката в Starbucks® в ритуал, не спира да ни следва. 10 години по-късно чаят с мляко тук е все така незаменим, а разнообразните видове кафе и сезонните предложения ни действат като гравитация.

ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ 62А
0878 357 517 

Избери да празнуваш Трифон Зарезан тази година.

Гласувай за любимото си място в града.

Последвай ни в инстаграм.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *