La Rocca – автентичният вкус на Виченца

0 коментара Сподели:

Италия. В селцето Брендола в провинция Виченца, Стефано, Анджелина и Борис чертаят планове за бъдещето около дървената кухненска маса. Още оттук започват символите, които тримата съдружници впоследствие ще имплементират в софийския ресторант La Rocca. Кръщават го така на името на кулата, под която се събират, и за да отдадат почит към мястото, откъдето тръгват, на италианските традиции и земите на региона Венето. Представяме си ги като

кулинарните Рицари на кръглата маса, решени да донесат в България автентичните италиански вкусове и идентичност.

И успяват – в ресторант La Rocca днес откриваме пици, паста, месо и риба, приготвени на момента. Рецептите, присъстващи в менюто, се приготвят по автентичен начин, без да бъдат побългарявани, а за вкуса им се използват подправки, присъстващи задължително във всяка домашна италианска кухня. Така например сосът за спагетите карбонара се приготвя само от жълтък, а прясната паста е домашно приготвена. Тук можем да опитаме сирене пекорино, моцарела и още сирена от Азиаго, хрупкава панчета, прошуто кото и крудо, и мортадела от района на Лаго ди Гарда и Пулия. Компания им правят разнообразни селектирани вина от различни региони на Италия.

Разбира се, няма как да не споменем и пицата. Тук за приготвянето ѝ обръщат специално внимание на четирите най-важни елемента, необходими за хубава пица – брашното (което в случая идва от Неапол), майсторската ръка, ферментацията (втасването) и узряването. Именно последният процес – зреенето, е този, който отличава пиците на малките пекарни в закътаните селца на Италия от всички останали по света. В LаRocca спазват напълно процеса и оставят тестото да зрее в продължение на 48 часа, преди да бъде изпечено върху камък от шамотна глина  и сервирано.

За всички, които искат да опитат вкуса на Италия, но не чрез традиционната пица, специалитетът на La Rocca е „Биголи с патешко“. Произходът на ястието отново е Виченца, а La Rocca е едно от малкото места в България, където можем да опитаме комбинацията от домашно отгледана патица и паста Биголи. Освен това в ресторанта ни очакват и морски специалитети като риба по средизвемноморски, приготвена на фурна с чери домати, фиор ди каперси и маслини, а специално за летния сезон, в La Rocca добавят към менюто и стек Фиорентина с дебелина 6 см.

Нетипична характеристика на ресторанта е, че разполага с най-големия детски увеселителен парк. Докато възрастните се наслаждават на вкусните специалитети от Италия, децата могат да приключенстват из екзотични джунгли, да летят на борда на самолет-симулатор и да „плуват“ в безкраен океан. Както подобава, в увеселителния парк Boby&Kelly могат да бъдат празнувани и детски рождени дни с много изненади и незабравими моменти. За прекрасната атмосфера ще се погрижат усмихнатите аниматори на парка, а за организация на празника ще се погрижи несравнимият художествен екип, начело с любимия на всички Бате Енчо.

Ето и къде са най-сладките места в София

Тук пък са спотовете на най-добрите месарници

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *