По бреговете на Хедон: Заведенията във Варна и Бургас

0 коментара Сподели:

Когато лятото постели бялото си килимче пред нас, няма как да не се запътим към любимите ни ресторанти и барове по морето. Кулинарната отсечка включва перлата на севера – Варна, и слънчевия Бургас. С почти детско вълнение казваме „Алоха“ на черноморските институции на удоволствието, готови да приютят апетита ни за живот от изгрев до залез. А щом акостираме,

те ни посрещат с прохлада, вкусна и прясна храна, богата винена листа, безкомпромисни коктейли и неповторим мирис на море във въздуха… 

LA PASTARIA

Ароматът на вечната италианска кухня се носи по прохладните алеи на Морската градина във Варна. Откъде идва това опияняващо ухание ли? Директно от крайбрежния Едем на морските дарове, свежите салати и любимата паста – La Pastaria. Тук храната е емоция, закуската – фиеста с освежаващи лимонади, а коктейлите – истинска експлозия от вкусове! 

к-с „Паркмарт“ Приморски парк
0897 938 733

EL KAPAN

Не се сещаме за нещо по-хубаво от обяд или вечеря на брега на морето. На понтона на безбрежието и вкусната храна, където границата между плажа и трапезарията почти не съществува. И понеже през лятото търсим точно такива кулинарни оазиси, на които спокойно да съчетаваме плажуването с гастрономическия сърфинг, акостираме в El Kapan!
Там, на крайбрежната алея на удоволствието, откриваме личния си остров на хубавия живот!

Опитваме авторски коктейли, които ни потапят в темперамента на Карибите, и безброй кулинарни изкушения.

Още със сядането решаваме да предизвикаме лятото и му казваме „Наздраве!“ с чаша леденостудено узо – едно от всичките 33 вида, които предлагат. Компания му прави някой от неустоимите морски специалитети – Калмари по гръцки с хрупкава коричка и айоли сос, Саганаки, Кралски скариди с уакаме или Миди Прованс! Каквото и да изберем от виртуозното меню, сме сигурни: в кухнята на ресторанта работят готвачите с едни от най-чувствителните небца на Черноморието. 

Крайбрежна алея
088 377 8977 

КУЛТУРА 

Добре сме дошли в солта на живота и Варна! В щаб­ квартирата на културните и хедонистични деятели. Онези, които не се страху­ват да експериментират с времето, коктейлите и емоциите ни. Култура Speakeasy Bar отваря всеки ден точно в 17:32, или в пика на настроението ни! А ти готов ли си за една солидна доза коктейлно­-културни дейности? 

ул. „Драгоман“ 25
0899 173 883

TEZGIAH

Поместен в сграда от 1915 г., Tezgiah ни посреща с ухание на току-що изпечен хляб
с квас и брашна, смлени на каменна мелница. Тук и в новия Tezgiah на „Стефан Стамболов“ откриваме над 50 вида сладки и солени печива и десерти, приготвени по стари рецепти със сезонни продукти. За веганите препоръчваме закуските с йогурт и чиа. А от новия обект – сандвичите, салатките и смутитата! 

ул. „Фердинандова“ 73
бул. „Стефан Стамболов“ 13
0877 888 252 

ЕНОТЕКА WINE & FRIENDS

От лозите на дяволития Дионис се спускаме директно в бургаската Eнотека Wine & Friends, за да се насладим на стотици вина от над 15 държави по света и техните опияняващи послания в бутилка. Вечната напитка отпиваме спокойно, поседнали на бара. А всяка седмица имаме шанса да разкрием артиста в себе си, като рисуваме на платна на по чаша вино… 

ул. „Христо Фотев“ 20А
0894 444 899

NEPTUN

На бялата му двуетажна палуба сме като на голям кораб, порещ водите на вкуса и забавлението. При бога на морето откриваме изискана средиземноморска, европейска и автентична кухня и винена листа, с която правим истинско околосветско пътешествие. Барът пък е музикална приказка с непредсказуем сюжет, собствен бенд, DJ и различни гост-изпълнители. 

Централен плаж ресторант „Нептун“
0878 101 788


бар „Нептун“
0878 101 789 

Готините места за хапване и пийване по родното Черноморие

Споделяме ти и още една селекция с плажните барове и ресторанти по Черноморието

Какво още и къде се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *